Digital Transformation

WAT BETEKENT DIGITAL TRANSFORMATION PRECIES? HOE PAK JE DIT AAN? EN VOORAL, WAAROM MOET HET?

lijntjes 1

Met de opkomst van het internet zijn er een aantal zaken fundamenteel veranderd aan de manier van zakendoen.

  1. De transactie vindt steeds vaker plaats zonder een echte menselijke interactie. De verkoper staat niet meer in levende lijft voor zijn prospect.
  2. De prospect heeft toegang tot oneindig veel meer informatie en weet soms meer dan de verkoper zelf.
  3. Mensen delen hun mening over producten en diensten meer dan ooit.
  4. De aandacht van de consument heeft zich verlegd inzake mediaverbruik. U bereikt uw prospects niet meer via dezelfde kanalen als vroeger.

Marketingcommunicatie en verkoop waren in hun essentie vroeger het werken aan een transactie. Als ondernemer zette u middelen in, betaalt u. In ruil verkreeg u de aandacht van de consument, van uw prospect. Een eenvoudige ruil of aankoop.

Wanneer die aandacht zich verlegt, van het ene medium naar het andere, dan ontstaat er een spanning. Wanneer de verkoper de kans niet meer krijgt face-to-face voor de klant te staan, ontstaat er een bijkomende hindernis. Een crisis en tegelijk een opportuniteit. Want niet iedereen maakt tegelijk, of zelfs maar tijdig, de overstap.

Digitale transformatie is geen waan van de dag maar een must. Omdat de aandacht van uw prospecten dag na dag digitaler wordt.

digital-transformation-2

MAAR er is voor veel ondernemingen zelfs meer aan de hand dan enkel een nood aan deze digital transformation

In de film ‘The Matrix’ zegt Morpheus op een gegeven moment tegen het hoofdpersonnage Neo:

What you know you can’t explain, but you feel it. You’ve felt it your entire life, that there’s something wrong with the world. You don’t know what it is, but it’s there, like a splinter in your mind, driving you mad.

Bij veel ondernemers bestaat vandaag een gelijkaardig gevoel. Er is iets mis. De zaken draaien niet meer zoals vroeger. Een deel van de verkoop, een deel van het rendement ontglipt ons. Omzet en/of marges staan onder druk. En we beseffen niet meteen wat we hieraan kunnen en moeten doen. Hoe belangrijk en blijven van aard dit gegeven is. Hoe dringend het is er iets aan te doen.

Lees meer over hetgeen wij strategic transformation noemen.

logo enkel X fel groen

Digitale Transformatie is Maatwerk

DIGITALE TRANSFORMATIE IS GEEN OPTIE. HET IS EEN MUST. ALLEEN MOET JE HET GOED DOEN. HET IS GEEN COSMETISCHE INGREEP. HET GAAT NIET ENKEL OM “WE MOETEN EEN NIEUWE WEBSITE HEBBEN” OF “WE MOETEN IETS OP FACEBOOK DOEN“. EEN SUCCESVOLLE DIGITALE TRANSFORMATIE VRAAGT OM EEN INTEGRALE EN GEÏNTEGREERDE AANPAK. 

lijntjes 1

Een digitale transformatie is een proces. Het is niet louter een oplossing maar een ‘paradigm shift’.  Het vraagt om een totaal nieuwe invalshoek. En het vraagt ook om ‘buy-in’ binnen de organisatie. 

De inzet is hoog. Uit een recente studie van de Harvard Business School blijkt dat leading digital companies hogere bruto marges realiseren, hogere omzetten en meer netto-winst dan organisaties die niet mee zijn op dit vlak.

EEN SUCCESVOLLE TRANSITIE VRAAGT OM EEN VOORSTUDIE EN EEN GOED DOORDACHT TRAJECT, WAARBIJ REKENING WORDT GEHOUDEN MET ZOWEL DE EXTERNE ALS DE INTERNE STAKEHOLDERS

digital-transformation-human-inside
LATEN WE ER SAMEN AAN BEGINNEN!

Human
Inside

WANT HOE HARD WE OOK FOCUSSEN OP PROCESSEN, TECHNIEKEN, TECHNOLOGIE, APPS, DEVICES EN ZO MEER, HET GAAT – EN ZAL ALTIJD BLIJVEN GAAN – OM DE MENS.

lijntjes 1

Elk proces van digital transformation begint en eindigt inderdaad bij de mens. Vandaar dat we, samen met u en op basis van onderzoek, in eerste instantie een customer journey uittekenen. Die koppelen we aan keyword research, het gedrag van de mensen die online zoeken naar zaken die verband houden met uw producten, diensten of branche. Om dan een traject op te maken dat zowel intern als extern een stappenplan inhoudt om via die digital transformation exact te komen waar u wil zijn, waar u moet zijn.

laptop
digital transformation speed

Bent u mee?

VRIJWEL ELKE SECTOR, VAN CONSUMPTIEGOEDEREN TOT DE AUTOINDUSTRIE OF DE DETAILHANDEL, WORSTELT MET NIEUWE TECHNOLOGIEËN EN AUTOMATISERING EN TASTEN VEELAL IN HET DONKER OP HET VLAK VAN NIEUWE GEBIEDEN ALS THE INTERNET OF THINGS, ROBOTICA EN ARTIFICIAL INTELLIGENCE.

lijntjes 1

Toch geeft slechts 42% van de bedrijfsleiders aan dat ze de interne capaciteit hebben om deze digitale transformatie te bewerkstelligen (bron: McKinsey). Hele branches worden ontwricht door nieuwe digitale deelnemers en dito bedrijfsmodellen. Steeds meer gevestigde bedrijven lopen het risico
hun (oude) concurrentievoordeel te verliezen.

Voor bedrijven vormt dit een enorme uitdaging; terwijl digitale transformatie onvermijdelijk is, is de bredere vraag waar en hoe er aan te beginnen. De enige oplossing: digitale transformatie, als onderdeel van een grotere herschikking in het bedrijf.
De term ‘digitale transformatie’ roept bij iedereen connotaties op van technologie en processen. Maar is het zo simpel als het klinkt? Wanneer u impact op het leven van uw klanten of consumenten wilt hebben, is een business transformatie ondersteund door een digitale transformatie de motor die uw ​​organisatie vooruit zal helpen.
Digitale transformatie gaat net zoveel over culturele verandering als over technologische innovatie. De transformatie wordt uiteindelijk bewerkstelligd, geïmplementeerd en uitgevoerd door mensen in het bedrijf. Zowel door diegenen die beslissingen nemen en implementeren als door diegenen die de transformatie (deels) ondergaan.

De meeste digital transformations zijn niet succesvol omdat de marketingafdeling niet vooraf betrokken wordt bij het definiëren van de waardepropositie, niet mag meedenken over hoe de consumenten de verandering zullen ervaren, noch voldoende betrokken worden bij de lancering ervan. Marketing wordt inzake digital transformation nog steeds te veel beschouwd als een bijzaak.
In essentie moet je de rest van de organisatie bij je verhaal betrekken. Er voor zorgen dat zowel de goede als de slechte ervaringen besproken worden en werken aan het opbouwen van een sterk intern gedeeld geloof in de digital transformation.

Meer Expertise

DE KENNIS EN KNOW-HOW VAN EEN GROTE AGENCY. DE BETROKKENDHEID EN ENTREPRENEURIAL RESULTAATGERICHTE MENTALITEIT VAN ONDERNEMERS.

divide
CONTACTEER ONS
logo enkel X wit

Ready to Talk?

PLANNEN OF UITDAGINGEN WAAR WE U MEE KUNNEN HELPEN?

Contacteer Ons