Uw online reputatie….. is vandaag uw reputatie.

reputation management

Waarom zou iemand uw naam opzoeken?
Prospecten met wie u een verkoopgesprek heeft gehad willen misschien nagaan welk vlees ze in de kuip hebben. Nieuwe leveranciers die een betere indruk van u willen hebben dan hetgeen u hen zelf verteld hebt op een beurs of bij een toevallige ontmoeting. Kredietverstrekkers die meer over u willen weten. De media, omdat u ter sprake komt in één of ander dossier of bij een gebeurtenis. Klanten die willen weten of u vertrouwenswaardig bent. Een werkgever die wil nagaan of hetgeen er online over u verschijnt overeenstemt met de indruk die u nalaat tijdens een sollicitatiegesprek. En zo kan ik me makkelijk een heleboel redenen indenken om dewelke iemand U zou Googlen.

Test het zelf

Google even uw eigen naam. Bent u tevreden met uw online reputatie? Stemt ze overeen met het beeld dat u aan mensen wil geven? Of niet? Bij sommige mensen verschijnt er helemaal niets als ik ze Google. Is dat wat u wenst? Of heeft u liever enige mate van controle op hetgeen mensen dan tegenkomen? Daar gaat reputation management over.

Hetzelfde geldt voor een onderneming of organisatie

Alles wat hier links staat over een individuele online reputatie geldt evenzeer voor een organisatie of bedrijf. Ook die kunnen lijden onder negatieve online berichtgeving. En ook in zo’n geval is het best beroep te doen op professionele reputation management.

Laten we zaken verdwijnen?

Ja en nee. We laten niet letterlijk online berichten verdwijnen. Toveren kunnen we niet. Maar in de praktijk mag je gerust stellen dat resultaten die niet op de 1e pagina van Google verschijnen (bijna) niet bestaan. Of gaat u vaak verder dan de 1e resultatenpagina kijken?

Wat kan reputation management doen bij negatieve vermeldingen?

Er zijn mensen die negatief in het nieuws komen. Niet altijd door hun eigen toedoen. Bijvoorbeeld omdat ze samenwerken met iemand die zich misdraagt. Waardoor hun naam vermeld wordt in verband met een negatief verhaal. Of u bent ooit betrokken gewest bij een faillissement. Dat niet eens frauduleus hoeft te zijn. Misschien bent u ontslagen in uw laatste job en heeft iemand van dat bedrijf iets negatief over u online gezet.

Die informatie verstoort de opbouw van nieuwe zakelijke relaties. Of u heeft misschien publiekelijk standpunten ingenomen waar u niet aan herinnert wenst te worden. En al zeker niet van wenst dat andere die blijven tegenkomen.

Dankzij reputation management beïnvloeden we de resultaten, de informatie, die Google de mensen voorhoudt als ze u online checken. Door Google meer relevante informatie te bezorgen die aan uw naam verbonden is. Meer actuele informatie. Door dit te doen op zo’n manier dat Google het leest en waardeert als zijnde relevant.

Op die manier scheppen we een online beeld van u, precies zoals u dat wil. Dat is het effect van reputation management.

Hoe doen we aan reputation management voor u?

We zorgen er voor dat uw verhaal – een professioneel geschreven biografie bijvoorbeeld – in de topresultaten verschijnt en uw online reputatie domineert. Dit doen we in overleg met u en altijd zeer sterk in overeenstemming met de waarheid. Zodat het verhaal er echt staat en klopt.

Aanvaarden we elke klant voor reputation management?

Nope, ook wij hebben ethische richtlijnen. We werken met alle plezier aan uw online reputatie, behalve als u aanzet tot haat, geweld, discriminatie of heuse misdaad.

Reputation management kan erg belangrijk zijn

Uw online imago of reputatie zal ooit het verschil maken tussen het sluiten van een belangrijke deal, het binnenhalen van een grote klant….. of niet. Voorkomen is doorgaans beter dan genezen. Kies daarom een betrouwbare en ernstige partner voor uw reputation management voor er een crisis ontstaat. Contacteer ons voor een discrete en efficiënte aanpak van uw online reputatie.

Bezoek ons in reputatiemanagement gespecialiseerd zusterbedrijf Bonus Nomen (Latijn voor ‘goede naam’)