SEO check

SEO zal de algehele vindbaarheid en zichtbaarheid van uw website verbeteren. Als u er niet deskundig aan laat werken, dan ziet u uw concurrenten langs u heen zoomen naar de hoogste en beste Google resultaten.

De X8 Agency SEO check® is het resultaat van meer dan 16 jaar ervaring met online marketing binnen X8 Agency. Het is daarom met zekerheid de efficiëntste manier om uw doelstellingen op dit vlak te bereiken.

 • Data Driven – Echte cijfers en echte feiten bepalen alles

 • Results Orientated – Objectieve resultaten voor u

 • Research Led – Alles wat we voor u doen is gebaseerd op de regels van het Google algoritme

Het startpunt van onze SEO check is kennis van de reële zoekvolumes in uw markt in combinatie met een analyse op meer dan 50 punten van uw website pagina’s.

Zo’n analyse bepaalt exact wat er moet gebeuren om beter te scoren in Google en wat de prioriteiten zijn voor uw website. Zowel inhoudelijk als technisch.

Contacteer ons nu hierover.

CONTACTEER ONS VOOR EEN SEO CHECK
SEO check
seo check keywords

SEO check – zoekwoordonderzoek

Door deze drie kritische vragen te stellen, bepalen we wat de goede zoekwoorden voor u zijn:

 • Zijn het zoekwoorden waar mensen voldoende op zoeken?
 • Zullen de mensen die uw site vinden, met behulp van deze zoekwoorden, antwoorden op hun vragen vinden?
 • Zal dit verkeer u helpen uw doelen te bereiken?
 • Data Driven – Zodat u, samen met ons, enkel investeert wanneer het sop de kool waard is

 • Results Orientated – Dankzij marktgegevens, waar we als agency toegang toe hebben, bekijken we samen de potentiële resultaten van tevoren

 • Research Led – Feiten en cijfers bepalen waar de mooiste opportuniteiten voor u liggen

Niet alle zoekwoorden zijn even belangrijk. De inspanning die voor verschillende zoekwoorden vereist is, is niet steeds dezelfde. Dat analyseren we vooru. Zodat de kosten / baten verhouding zo gunstig mogelijk voor u wordt.

CONTACTEER ONS VOOR EEN SEO CHECK

SEO check: analyse

We gaan kijken of uw site reeds pagina’s bevat die geschikt zijn voor de geïdentificeerde voor u interessante zoekwoorden. En de SEO check analyseert die op vlak van Google vindbaarheid optimalisatie.

 • Data Driven – Exact volgens de normen van het Google algoritme

 • Results Orientated – Concrete maatregelen ter verbetering (zowel inhoudelijk als technisch)

 • Research Led – Duurzaam hoger staan in Google is het gevolg hiervan

Bij deze stap komen vaak technische elementen uit de bus. Het is absoluut noodzakelijk dat uw web developer open staat voor suggesties op dit vlak.

CONTACTEER ONS VOOR EEN SEO CHECK
seo check analyse
seo check bezoekers

SEO check: evolutie meten

Op een objectieve basis, want uw en onze persoonlijke zoekopdrachten zijn verschillende, houden we bij hou uw posities in Google evolueren. Dit doen we aan de hand van de Google Search Console in combinatie met eigen SEO tools.

 • Data Driven – De cijfers vertellen objectief wat de resultaten zijn van de SEO check ingrepen

 • Results Orientated – Want het gaat om uw positie en uw aantal website bezoekers

 • Research Led – Eens de cijfers evolueren, sturen we zo nodig samen bij. Want SEO is geen 100% statisch gegeven en soms is het te veel gevraagd om alle mogelijke verbeterpunten tegelijk te implementeren.

Het grote voordeel van onze check is dat de resultaten die u bekomt duurzaam zijn. U lange tijd extra zichtbaarheid en bezoekers bezorgen.

CONTACTEER ONS VOOR EEN SEO CHECK

SEO check: backlinks

Ook de eventuele nood aan extra backlinks is een zeer nuttige en belangrijke indicatie die uit de Search Engine Optimization check blijkt

 • Data Driven – We vergelijken bijvoorbeeld de backlinks die u heeft versus uw directe concurrenten binnen de Google resultaten

 • Results Orientated – Omdat dit mede uw positie kan bepalen

 • Research Led – Steeds op basis van een kwantitatieve en kwalitatieve evaluatie van die backlinks. Want niet alle backlinks hebben dezelfde SEO waarde. Ook deze informatie blijkt duidelijk uit onze SEO analyse.

Extra backlinks bekomen is een werk van langere adem. Dit is niet iets wat men op heel korte termijn kan of mag forceren. Dit pakken we aan op een perspectief van minstens 6 a 12 maanden voor u.

CONTACTEER ONS VOOR EEN SEO CHECK
seo checkup backlinks

Waarom is de SEO Check zo belangrijk? 9 redenen.

Organisch verkeer vormt een groot deel van de website prestaties van de meeste bedrijven, evenals een essentieel onderdeel van de klantenfunnel en zorgt er uiteindelijk voor dat gebruikers een conversie of betrokkenheid voltooien.

We weten dat een duidelijke meerderheid van de wereld die toegang heeft tot internet minstens één keer per dag Google bezoekt om informatie te krijgen.

Zeer goed zichtbaar zijn als door Google vertrouwde bron  zal altijd werken in het voordeel van uw merk. De SEO check en optimaal opgezette SEO leiden uw website daar naartoe.

Het doel van SEO is meer dan enkel een sterke basis aan bezoekers aan te leggen voor uw website.

Het bouwen aan vertrouwen in uw merk vergt geduld, inspanning en toewijding. In een hoge positie gevonden worden in Google ondersteunt en versbelt dit proces.

Iedereen wil betere organisch scoren en maximale zichtbaarheid. Slechts weinigen beseffen dat een optimale gebruikerservaring hier een belangrijk onderdeel van is.

Google heeft geleerd hoe een gunstige of ongunstige gebruikerservaring op een website moet worden geïnterpreteerd. Een positieve gebruikerservaring is een cruciaal element geworden voor het succes van een website.

Klanten weten wat ze willen. Als ze het niet snel en vlot op uw site kunnen vinden, ontstaat er een probleem. En de prestaties van uw website zullen er onder lijden.

De bedoeling van Google is om gebruikers de informatie die ze zoeken in minder klikken, snel en gemakkelijk aan te bieden.

Kwaliteitsvolle SEO draagt bij tot die positieve gebruikerservaring. De SEO check licht uw pad toe om dit te bereiken.

Klanten doen steeds meer (voor)onderzoek. Dat is een van de grootste voordelen van het internet vanuit een kopersperspectief.

Het gebruik van SEO tactieken om uw berichten en aanbiedingen onder hun aandacht te brengen zal een game-changer voor uw organisatie zijn.

Merken moeten zichtbaar zijn op de plaatsen waar mensen zoeken om tijdig een waardevolle connectie met de prospects te kunnen maken. SEO verbetert die zichtbaarheid en laat potentiële klanten de antwoorden te vinden en de bedrijven die antwoorden te geven.

De steeds veranderende omgeving van het World Wide Web kan een uitdaging vormen om op de hoogte te blijven van de veranderingen terwijl ze live plaatsvinden.

Maar als u op de hoogte blijft van SEO, moet u op de hoogte blijven van de belangrijkste veranderingen die plaatsvinden tijdens het zoeken.

Het kennen van de omgeving van het internet, inclusief tactieken die worden gebruikt door andere lokale, vergelijkbare bedrijven en concurrenten, zal altijd voordelig zijn voor uw bedrijf en merk(en).

Vandaar dat het gunstig is de SEO check minstens 1 a 2 keer per jaar opnieuw te doorlopen.

Natuurlijk kost het geld. De meeste goede dingen in het leven, toch?

Maar SEO is relatief goedkoop in vergelijking met de rest van uw marketing inspanningen. En de opbrengst van een SEO check zal hoogstwaarschijnlijk aanzienlijk zijn in termen van voordeel en winst van uw merk.

Een SEO check is geen marketingkost; dit is een echte bedrijfsinvestering. Want een goede SEO implementatie houdt langer stand dan bijvoorbeeld een korte reclamecampagne.

SEO kan (en zal hopelijk) een merkbare impact hebben binnen het eerste jaar, en veel van die genomen maatregelen zullen een impact hebben die langer dan meerdere jaren aanhoudt.

Hoe meer SEO tijd, denkwerk, moeite en kwaliteit er aan uw site is besteed, hoe beter en langer die als een topspeler in uw markt zal staan.

Hoewel SEO niet een eenvoudig te berekenen ROI biedt als die van online adverteren, kunt u nagenoeg alles meten met de juiste tracking en analyse.

Merken willen ook weten en begrijpen waar ze zich bevinden en waar ze naartoe gaan qua digitale prestaties.

Vandaar dat we starten met een nulmeting en geregeld helder en eenvoudig rapporteren. In normale mensentaal die u meteen begrijpt.

Er is een kwinkslag in de SEO wereld: “Where’s the best place to hide a dead body? On page 2 of Google, because no one ever goes there.

Een recente studie toont aan dat de eerste drie posities voor organische zoekresultaten ranking resulteren in bijna 40 procent van alle clicks, terwijl tot 30 procent van alle resultaten op pagina 1 en 2 helemaal niet worden aangeklikt.

Wat betekent dit? Twee dingen:

 1. Als je nog niet op pagina 1 staat, dan moet je het nodige doen om daar wel te verschijnen.
 2. Er zijn nog steeds te veel instanties wanneer een gebruiker een zoekopdracht typt en niet precies kan vinden waarnaar hij op zoek is.

Conclusie

Het implementeren van sterke SEO van hoge kwaliteit op uw website zal altijd gunstig zijn voor uw merk en uw marketinginspanningen.

Het wordt beschouwd als de marketingtechnologie voor ‘nieuwe tijden’. Want het is van cruciaal belang voor de aanwezigheid van uw merk vandaag de dag. Uw concurrenten zijn er allicht al mee aan de slag. Want anders zouden ze niet boven u staan in de Google zoekresultaten.
Beginnen we meteen samen aan een deftige SEO check van uw site?

CONTACTEER ONS VOOR EEN SEO CHECK