SEO – een beter begrip ervan verklaart waarom 99% van alle websites falen 2018-11-30T21:28:34+00:00

SEO: Google is eerder een kat dan een hond

Wat heeft SEO te maken met een kat of een hond? Wel, u kan een hond trainen. Als u dat goed doet dan luistert uw hond naar u en volgt hij hij uw instructies. Google is op dat vlak veeleer een kat. U mag rustig proberen uw kat te trainen, discipline aan te leren enz… maar uw kat zal pas doen wat u hoopt indien de kat verwacht er een eigen voordeel bij te hebben. Mensen die thuis een kat hebben zullen allicht al ervaren hebben dat je kat zich meestal gedraagt alsof JIJ te gast bent bij je kat en niet omgekeerd.

Hetzelfde geldt inzake SEO. In het beste geval kunnen we Google iets geven, waar Google van meent dat het er eigen voordeel aan heeft. Google moet zelf de mening hebben dat er een goede reden is om uw website in de topresultaten op te nemen. Dat traint of manipuleert u niet aan de hand van beloningen of bevelen.

We moeten, met andere woorden, Google er van overtuigen dat uw site de meest logische keuze is om op te nemen in de topresultaten. We moeten uw site zo perfect maken voor een plek in de top 3 van de resultaten, zodat die resultaten onvolledig zouden lijken zonder uw site.

Beeldt u bijvoorbeeld in dat u zou Googlen naar “online encyclopedie” en Wikipedia niet zou staan tussen de topresultaten. U zou u afvragen wat er aan de hand is met Google, niet? U zou misschien zelfs een andere zoeksite gebruiken, zoals Bing. En dat is net wat Google wil voorkomen.

Kortom, alles wat we op het vlak van SEO doen heeft tot doel Google te doen inzien dat uw site het verdient in de topresultaten te staan.

Wat mag u in dit erg volledige artikel over SEO verwachten?

Welke topfactoren hanteert Google op het gebied van SEO?

Dit antwoord is zeer complex en deels zelfs geheim. Google hanteert een algoritme, dat meer dan 200 factoren omvat, hiervoor. Dat algoritme verandert enkele honderden keer per jaar. Meestal zijn dit kleine wijzigingen. Soms erg ingrijpende aanpassingen die zorgen voor het door elkaar schudden van de posities op de resultatenpagina.

Niemand kent elk van die 200 factoren. Maar het is voor goede SEO ook niet nodig die allemaal te kennen en beheersen. We delen de Google SEO factoren in 3 hoofdgroepen:

 1. Relevantie van de website t.a.v. de zoekopdracht
 2. Populariteit en autoriteit van de website op het internet
 3. Kwaliteit van de website

SEO component 1: relevantie

“Meer”

SEO component 2: populariteit en autoriteit

“Meer”

SEO component 3: kwaliteit

“Meer”

OP HET VLAK VAN SEO HEEFT U EIGENLIJK 3 OPTIES

SEO 3 options

Dankzij doelgerichte SEO komen onze klanten in topposities te staan, ook voor zeer concurrentiële termen, zoals de zoekterm ‘vermageren’, ‘slotenmaker’ of ‘tandlabo Antwerpen’ bijvoorbeeld.

SEO-vermageren

SEO slotenmaker

SEO-tandlabo

SEO moet eigenlijk één van de prioritaire kenmerken zijn van uw website. Lees waarom.

Als online marketeer horen we veel vaker dan ons lief is dat mensen niet tevreden zijn van de opbrengst van hun website. De schuld hiervan ligt vaak bij de web designer die de site gemaakt heeft. Waarom?

Omdat die de nadruk legt op het designer deel in zijn functie. Als klant krijgt u een website bepaald door design overwegingen. Terwijl u nood heeft aan een site die veel bezoekers aantrekt en ze aanzet klant bij u te worden. In professionele taal: een inbound platform dat geoptimaliseerd is naar conversies toe.

De afgrond in

Daar ligt de reden dat 99% van de sites falen in het aantrekken van organische bezoekers. Omdat het evenwicht tussen enerzijds ‘search engine optimization conversieoptimalisatie’ versus anderzijds ‘esthetische design’ ver zoek is. Zonder degelijke search engine optimization als cement voor de bouwstenen van uw website, is deze gedoemd te belanden in de afgrond van de zoekopdrachten. Blijft hij uit het gezichtsveld van Google en bijgevolg van uw potentiële klanten.

“Eerst vooral wil ik nogmaals bedankten voor het tot nu toe geleverd werk dit is zeker de investering waard geweest.”

Lorenzo P., Parketzaak – West-Vlaanderen

Blijf bij ons weg

Als u enkel een mooie, design-driven, site wil die niet volgens de search engine optimization regels van de kunst gebouwd is… blijf dan bij ons weg. Wij willen er met uw nieuws site voor zorgen dat uw toekomstige klanten u online ontdekken tegen een redelijke prijs. Wij geloven dat uw website in de eerste plaats moet zorgen voor nieuwe klanten. En ja, uw site mag er tegelijk ook best mooi uitzien. Daar hebben we niets op tegen.

“Het SEO werk van X8 heeft een immens verschil gemaakt op het vlak van mijn online reputatie.”

Sylvain G., zelfstandig ondernemer

Dankzij doordachte SEO zorgen wij er voor dat:

 • Uw website op de 1e pagina van Google belandt.
 • U inzet op de juiste zoektermen op dit te bereiken.
 • Dit gebeurt volgens de regels van de kunst en op lange termijn resultaat blijft opleveren.

SEO deel uitmaakt van uw site op zo’n manier dat de echte bezoeker dit niet bewust ervaart en uw site als een prettige, nuttige en verleidelijke site ervaart.

Contacteer ons. Wij analyseren uw huidige site en bespreken met u graag wat realistisch haalbaar is en wat niet.

SEO aanpak – heel concreet

Wat wij doen is het volgende: we zorgen er voor, aan de hand van de structuur, inhoud en technische gegevens die meegestuurd worden naar Google bij het evalueren van uw site door hun robots, Google uw site aanziet als het best mogelijke antwoord bevat op de vraag die een surfer net in Google ingaf.

De filosofie van Google is erg helder en eenvoudig: mensen stellen vragen aan Google; Google wil die vragen zo goed mogelijk beantwoorden.

Dit beoordeelt Google aan de hand van een enorme reeks data, i.e. hun ‘beruchte’ algoritme. Dat algoritme past Google circa 400 keer per jaar lichtjes aan en van tijd tot tijd drastisch. Maar de filosofie gaat steeds meer in dezelfde richting die ik hierboven aangaf.

Wat we doen is uw site aanpassen zodat niet enkel de echte bezoekers begrijpen wat u hen aanbiedt en waarom ze voor u moeten kiezen, maar ook Google uw site ziet als een waardevolle bron van informatie voor die mensen.

Wat dit meer concreet inhoudt varieert van geval tot geval en van site tot site. Voor sommige vakgebieden gaat dit gemakkelijker en sneller, omdat er weinig sterke concurrentie online actief is. Met andere woorden, in die gevallen is het niet moeilijk om Google duidelijk te maken dat de site in kwestie een plaats verdient in de topresultaten.

In sommige andere markten is dit veel moeilijker, omdat het om commercieel zeer waardevolle woorden gaat waar flink gestreden wordt voor een goede positie op de resultatenpagina.

Hoe gaan we in de praktijk te werk?

 • Stap 1: analyse van uw website om na te gaan waar verbeteringen mogelijk zijn.
 • Stap 2: een nulmeting om na te gaan waar u nu staat voor een aantal cruciale zoekwoorden.
 • Stap 3: keyword research. We onderzoeken welke zoekwoorden een aanzienlijk volume vertegenwoordigen, zodat we goed weten op welke zoekwoorden we moeten inzetten voor uw website
 • Stap 4: inhoud of content schrijven in functie van uw bedrijfsprofiel en de zoekwoorden die we in stap 3 geïdentificeerd hebben
 • Stap 5: uw website achter de schermen aanpassen op het vlak van de semantische html e.d. (dat is informatie die Google op uw site afleest)
 • Stap 6: na verloop van enige tijd evalueren we de positie van uw site t.a.v. de nulmeting
 • Stap 7: wat we in stap 6 leren, laat ons toe bij te sturen voor nog betere resultaten
 • Stap 8: u wil weten wat er bereikt is en daar rapporteren we in alle transparantie over.

Bij alle niet extreem fel bestreden zoektermen geeft dit erg snel zeer goede resultaten.
Het spreekt voor zich dat alle informatie die u met ons in de context van een dergelijk project deelt vertrouwelijk door ons behandeld wordt.

“Ik ben altijd verbaasd hoeveel mensen op de site belanden, en kopen, zonder dat we er reclame voor moeten maken.”

Felix DM, Backoffice medewerker B2C e-commerce bedrijf

seo zoekanalyse

We meten om te weten. We meten op welke positie uw site voor elk belangrijk zoekwoord staat en sturen op die basis de SEO aan.

In 1 zin zijn we goed in SEO omdat SEO een combinatie vereist van analytisch denken en creatief schrijven.

En laat dat net zijn wat we het leukste vinden om te doen. De feiten en objectieve criteria bestuderen. Tot in de fijnste details. Precies weten waarom Google een pagina opneemt in de topresultaten… en waarom niet.

Nadenken over de semantische opmaak van een pagina. Over de elementen die het topmenu van een site moet bevatten. Onderzoeken en toepassen wat de regels van de kunst zijn.

Maar tegelijk ook creatief zijn in het bedenken van oplossingen. Inzake SEO geldt, als op zoveel andere gebieden, het is niet omdat je weet wat je moet doen, dat je ook weet hoe je het moet doen.

Want je moet je niet enkel houden aan de vereisten van de zoekmachines. Verre van. Je tekst moet ook de mens die ‘m leest bekoren. Overtuigen, verleiden en zin geven om zaken met je te doen. Vertrouwen scheppen. Tegelijk aangeven en uitstralen dat je know how in huis hebt om een product of dienst te leveren die zal voldoen aan de verwachtingen en verzuchtingen van de klant. Maar ook dat je een bedrijf bent die er naar streeft kwaliteit te leveren. Die de klant echt tevreden wil stellen.

Dat is ook wat goede SEO doet. Er niet enkel voor zorgen dat je site in de resultaten van de 1e pagina belandt, maar dat de site je ook klanten oplevert.

Is SEO op dit moment de juiste keuze voor uw website?

Uw website bestaat nog maar pas, u wil meteen zo veel mogelijke mensen op uw site hebben en u heeft een beperkt budget en weinig tijd om resultaten te produceren. Neen. U kan beter inzetten op een aanpak die meteen resultaten kan afwerpen, zoals Google AdWords of Facebook reclame.

Uw website bestaat nog maar pas en u heeft slechts enkele maanden om resultaten te bekomen. Hangt er van af. Voor sommige zoekwoorden is dit perfect haalbaar. Voor de meest competitieve termen ligt dit moeilijk.

U bent niet bereid elementen van uw website aan te passen, noch inhoud er aan toe te voegen. Neen.

Als we SEO voor u moeten doen, maar u geeft van tevoren aan dat aanpassingen aan de website (zichtbare en onzichtbare) taboe zijn, dan weten wij van tevoren dat we geen deftig resultaat voor u kunnen behalen en dat hoeft het van ons niet.

U denkt dat u zoveel mogelijk goedkope backlinks naar uw site moet bekomen. Vergeet het. Daar doen we niet aan mee. Dat werkt niet, Integendeel, eens Google doorheeft wat u doet wordt u door hen bestraft.

Wij werken resultaatgericht, maar ook op een ethische en duurzame manier aan SEO. Zo eenvoudig is het.

De selectie van een professionele partner die voor je SEO gaat zorgen, is geen eenvoudig proces. Laat staan hoe je de beste SEO specialist in België vindt.

Je wil liefst het beste SEO bureau in België aan de best mogelijke modaliteiten inhuren. Maar, zoals het met het kiezen van een partner voor een duurzaam samenwerkingsverband altijd gaat, is die keuze maken niet altijd even simpel. Daarom geven we u hier een reeks cruciale aandachtspunten en zeer duidelijke adviezen. Enkel en alleen om het u mogelijk te maken het beste SEO bureau te kiezen en de kansen te optimaliseren dat dit het beste SEO bureau in België voor u is. Neem deze handige leidraad zeker helemaal door. U zal er geen spijt van hebben.

Voor u op zoek gaat naar het beste SEO bureau van België

# 1 BEPAAL WAT UW DOELSTELLINGEN ZIJN

Bedenk wie en wat u via het internet beïnvloeden wil. In de latere fazes van de collaboratie zal het SEO bureau u helpen zeer tastbare en prima meetbare doelstellingen te definiëren, maar vanaf de start van uw speurtocht, zou u op zijn minst bij benadering moeten inzien waarom u SEO wil ontplooien en wat u hiermee bewerkstelligen wenst.

# 2 FIXEER UW BUDGET

Het inzetten van een SEO bureau zelf kost elke maand een som aan managementkosten. Het niveau hiervan is afhankelijk van de hoeveelheid werk die u met dat SEO bureau afspreekt. Daarnaast is het belangrijk om in gedachten te houden dat het werk van het bureau moet toelaten echte resultaten te bekomen. Dat het nogal zinloos is te verwachten dat een SEO bureau voldoende tijd kan steken in het beheer van uw site als u slechts over een budget van 150 euro per maand beschikt. Met andere woorden, onder een minimaal budget kan u gewoonweg weinig professioneel werk inkopen.

# 3 KIES EEN PERSOON IN UW BEDRIJF DIE MET HET SEO BUREAU COMMUNICEERT

Het SEO bureau moet absoluut frequent communiceren met iemand binnen uw bedrijf omdat die communicatie het SEO bureau de mogelijkheid biedt om alle belangrijke informatie te ontvangen die verband houdt met uw activiteiten en de campagnes. Die persoon binnen uw bedrijf (meestal een marketeer) zal een deel van zijn werkuren besteden aan de communicatie met het SEO bureau en ook aan het plannen van verschillende activiteiten. Daarom raden we u aan om veel aandacht te besteden aan het kiezen van die persoon; zodat de communicatie, samenwerking en elk ander proces soepel kunnen verlopen.

Een bijkomende reden om binnen de onderneming 1 contactpersoon aan te stellen is dat de interne discussies dan ook intern blijven en het SEO bureau steeds éénduidige informatie krijgt. Zo hebben wij het concreet al meegemaakt dat we voor een klant proberen te fungeren als het beste SEO bureau van België, maar dat we bij elke ontmoeting met de klant 3 personen tegenover ons hebben zitten die het onderling totaal oneens zijn over hun wensen.

Terwijl u het voor u beste SEO bureau van België kiest…

# 1 BEKIJK DE WEBSITES VAN DIVERSE SEO BUREAUS

Dit zal u ten eerste aangeven welke domeinen van online marketing elk SEO bureau bestrijkt. Zo bestaan er bureaus die u een 360° service aanbieden. Maar ook SEO bureaus die vooral sterk zijn in het perfect opzetten van het meten van data op uw website.

Ook zal de toon en manier van communiceren u erg veel leren over elk bureau. Geven ze u de indruk open, vlot en transparant te zijn? Of beweren ze een – in mysterie gehulde – ‘secret sauce‘ te bezitten die topresultaten belooft. Staan er referenties op van bestaande klanten? Geven ze u de indruk de juiste ingesteldheid te hebben?

Want het volstaat niet dat een agentschap zichzelf bekroont als een goed bureau, het beste SEO bureau in België voor u is niet dezelfde als voor en ander bedrijf dat andere wensen en noden heeft en/of een ander verwachtingspatroon.

# 2 CONTACTEER DE SEO BUREAUS

De volgende stap is om via e-mail contact op te nemen met het SEO bureau. Probeer in uw eerste e-mail zoveel mogelijk informatie over uzelf en uw doelen te formuleren. Vraag niet onmiddellijk om een concrete offerte, alleen of het bureau meent u goed van dienst te kunnen zijn en eventueel een indicatie van de prijzen die de individuele agency hanteert. Het allerbelangrijkste is in deze fase zeker nog niet een prijs- of budgetafspraak te maken, maar het vinden van het SEO bureau die het juiste aanbod aan diensten voor u en uw behoeften aanbiedt. Maak een afspraak met het SEO bureau, zodat u de belangrijke mogelijkheid krijgt om uzelf en uw bedrijf te presenteren en ook de personen waarmee u zaken zal doen persoonlijk te ontmoeten.

# 3 PRAAT MET HET SEO BUREAU DAT MOGELIJK VOOR U HET BESTE SEO BUREAU VAN BELGIË ZOU KUNNEN ZIJN

Vraag meer informatie over hun referenties. Hebben ze ooit gewerkt met klanten uit uw branche? Ontmoet de persoon of personen die de accountbeheerders voor uw bedrijf zullen worden. Kijk wat ze nog meer in het bedrijf doen. Hebben ze nog vele andere klanten onder hun beheer, vraag dan ook hoeveel tijd ze aan u kunnen besteden. Controleer ook, voor zover mogelijk, hun kennis van zaken en peil er naar hoeveel tijd ze investeren in het bijblijven met de constante online evolutie. Dit is een cruciale stap omdat u zeker niet wilt dat uw campagne wordt toevertrouwd aan een persoon die eigenlijk het beste iets heel anders doet en uw belangen enkel zal behartigen ‘omdat het moet‘.

# 4 KIES UW SEO BUREAU

Laat de prijs niet de enige beslissende factor zijn die u overweegt bij het kiezen van het SEO bureau. Baseer uw beslissing op basis van de vorige stap in het kiezen van het bureau. Wiens visie, mentaliteit en aanpak spreekt u het meeste aan? Vergelijk dit en neem zo uw beslissing.

succes dankzij SEO

Na het kiezen voor het beste SEO bureau van België

# 1 CONTACTEER DE ANDERE AGENTSCHAPPEN EN LAAT HEN DE RESULTATEN VAN UW BESLISSING WETEN

Laat de andere digital agencies niet in het ongewisse. Vertel hen dat er op dat moment geen samenwerking met hen tot stand komt omdat u een andere partner heeft gekozen. Een oprechte mail of telefoontje neemt niet veel tijd in beslag.

# 2 ZET ALLE TECHNISCHE GEGEVENS OP MET HET SEO BUREAU DAT U GEKOZEN HEEFT EN ONDERTEKEN EEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

Elk SEO bureau zal haar eigen contractvoorstel hebben, maar om er zeker van te zijn dat deze ergens toe dient, moet u erop staan dat het contract KPI’s bevat. Minimale activiteiten die moeten worden uitgevoerd en de duidelijke disclaimer dat alle kanalen en campagnes na de eventuele afloop van het contract zonder meer in uw bezit blijven. Laat u niet beetnemen door een bureau die uw website of campagnes gijzelt na afloop van de samenwerking! Het beste SEO bureau in België zal geen duizendste van een seconde aarzelen om te bevestigen dat het volledige intellectuele eigendom van alles wat de samenwerking voortbrengt van u is.

# 3 BEGIN AAN HET PROJECT!

Nog wat zaken om naar te kijken als u het voor uw onderneming beste SEO bureau in België wil vinden
Het kiezen van een SEO bureau is een proces van het kiezen van een partner. Het doel is om beide partijen tevreden te stellen, zodat uw samenwerking resulteert in een win-win situatie. De belangrijkste stap is een ontmoeting en het praten met mensen van het SEO bureau waarmee u gaat werken. Voor het SEO bureau is u leren kennen even belangrijk als omgekeerd trouwens. Stel gerust vragen aan de persoon of personen die tegenover u zitten in die ontmoeting. Vraag hen welke moeilijke zaken ze al opgelost hebben voor klanten. Geen enkele agency kan alles even perfect aan, zelfs niet het beste SEO bureau in België. Vraag hen welke onoverkomelijke problemen ze reeds tegengekomen zijn en wat ze geprobeerd hebben hieraan te doen. Vraag hen welke klant ze het liefst aan werken en waarom?

WAT ZIJN HUN REFERENTIES?

Er is zeker een groot verschil tussen samenwerken met een SEO bureau dat eerder enkel werkte aan 2 of 3 projecten voor kleinere klanten en een andere agency dat al (veel) meer dan 30 tot 50 projecten succesvol begeleid heeft.

HEBBEN ZE REEDS GEWERKT MET KLANTEN DIE OP U LIJKEN?

Dit is geen belangrijke vraag, omdat agencies zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan elke klant, maar ervaring in uw branche, of sector, leidt tot een sneller en sterker begrip voor uw situatie en noden. Een AdWords bureau dat nog nooit gewerkt heeft voor klanten in de modebranche of voedingssector zal automatisch minder snel inzichten verwerven en/of de situatie minder goed aanvoelen, dan een andere agency die deze ervaring wel heeft.

WAT ZOU HET BUREAU WAAR U VAN HOOPT DAT HET HET BESTE SEO BUREAU IN BELGIË VOOR U IS, DOEN MET UW WEBSITE, HOE ZOUDEN ZE DOELSTELLINGEN BEPALEN EN WELKE FRISSE IDEEËN HEBBEN ZE?

Lees meer over de manier waarop het SEO bureau waar u mee te maken hebt, denkt. Wat het over uw bedrijf en branche denkt, hoe het campagnedoelen zou bepalen, hoe het met de doelgroep en prospects meent te moeten en kunnen communiceren …
Op deze manier zal u aanvoelen hoe creatief dit bureau is en hoe het al dan niet met u meedenkt. Verwacht niet dat een bureau, zelfs niet het beste SEO bureau in België, bij het eerste gesprek zich al perfect kan inleven in uw bedrijf en markt. Maar let er vooral op of ze de doelstellingen en aanpak trachten te bepalen in functie van UW resultaten en niet in functie van wat ze zelf het leukste vinden om te doen.

WAT ZIJN DE VOORWAARDEN VOOR SAMENWERKING EN DE PRIJZEN?

Als u het niet zeker weet, vraag het SEO bureau dan om een proefperiode. Die tijd zou minstens drie maanden moeten duren om de eerste resultaten van die samenwerking te zien. De prijs is natuurlijk een zeer belangrijke factor, maar het mag geen alles bepalende factor zijn! Goede resultaten zijn veel meer waard dan slechte resultaten, niet?

Zoals u ziet, is het vinden van het voor u beste SEO bureau in België een veeleisend proces. Met, als het goed loopt, de keuze van een partner die u concrete en meetbare resultaten oplevert.

Het internet neemt dag na dag steeds meer belang als kanaal voor communicatie met de consumenten en u moet heel doordacht zijn bij de selectie van partners die er in uw naam communiceren. U kunt veel verliezen door een verkeerde keuze en nog veel meer winnen met de juiste keuze, met de keuze voor het beste SEO bureau in België.