Succes is de droom van elk mens en zeker van elke ondernemer. Om er te raken, moet men zich inspannen. Er is geen magische formule. Maar de ervaring leert dat succesvolle mensen en/of ondernemers zowel objectieve als subjectieve hindernissen overwinnen. Hieronder vindt u elf tips over hoe u kunt slagen in een wereld in snelle verandering.

Content

Succes zit ook in uw hoofd

Het is een houding. Een instelling. Neem een succesgedreven houding aan, zelfs eens u uw doelen bereikt. Stel hogere doelen en daag uzelf steeds uit. Blijf ambitieus en gedreven.

Denk groots, handel concreet

Kleine druppeltjes vullen uiteindelijk elke emmer. Er zijn geen te kleine overwinningen of te kleine winsten. Alle overwinningen leiden tot uw succes. Behaal ze met visie en vastberadenheid.

Leid in plaats van baas te spelen

Wees een mentor, een model. U bent de persoon met de ideeën, de visie. U weet waar u naartoe wilt. Uw medewerkers moeten u vertrouwen en hun best doen om uw sporen, uw voetafdrukken te volgen. Leiderschap is de meest effectieve kracht. Gebruik het om te motiveren en te presteren.

Keer uw organigram om

Degenen die aan de top staan, helpen de mensen op het terrein hun werk beter te doen. Sta niet in de weg, maar wees een helpende hand als het nodig is. Het herkennen en erkennen van wat uw 1e lijnsmedewerkers doen is een echte verantwoordelijkheid als u aan de top staat.

Breng het beste in iedereen naar boven

Er zit potentieel in elke persoon die voor en met u werkt. En elk van hen heeft iets bijzonders. Maak daar gebruik van om ze te laten groeien, gemotiveerd te blijven en creatief te zijn.

Er bestaat niet zoiets als een perfect plan….

Er zijn slechts onvolmaakte – maar goede – plannen. Wachten op perfectie kost u veel tijd en nog meer middelen. Werken met wat er beschikbaar is, zij het niet perfect, is niet alleen opportuun, maar ook slim.

De totaalaanpak waarin alles perfect op zijn plaats valt, is een utopie

Daar heeft u echt geen tijd voor. Stukje voor stuk vooruitgang boeken. Kleine overwinningen zijn uw pad naar succes.

Fouten maken is echt geen probleem op de weg naar succes

Niet van hen leren is het echte probleem. Naarmate u uw overwinningen behaalt, zult u ook uit uw fouten uit het verleden lessen trekken. Hoe meer u onderneemt en probeert, hoe meer u ook struikelt en valt…. maar hoe meer u tegelijk leert om hindernissen op de weg naar succes te vermijden.

Risico is een normaal onderdeel van het leven

Wees moedig in uw acties als u wilt bereiken waar de anderen niet toe in staat zijn. Nog niet in kaart gebrachte gebieden zijn kansen voor u om creatief en succesvol te zijn.

Bouw vertrouwen op

De wereld zit helaas vol met mensen die niet van hun woord zijn. Maar het is geen reden voor u om niemand te vertrouwen. U moet vertrouwen opbouwen, vernieuwen en wederzijdse afspraken versterken.

Zoek naar de silver lining

Problemen bestaan niet. Wat wij problemen noemen, zijn slechts kansen die verborgen liggen achter obstakels en hindernissen. Verwijder of omzeil deze om uw droomresultaten te bereiken.

Succes komt meestal niet van de ene op de andere dag

Het is het resultaat van lang en hard werken. Wat belangrijk is, is om na te denken en uw houding en werkwijze aan te passen aan de veranderingen die zich in uw omgeving voltrekken. Succes is doorgaans het hoogtepunt van een lange tocht.

Good luck!