Content

Waarom AdWords gebruiken? 6 redenen

divide
adwords-gebruiken-800x533

AdWords gebruiken? Of niet? Wij menen van wel. Lees waarom.
We zijn er stellig van overtuigd dat AdWords gebruiken voor zo goed als elk bedrijf nuttig en nodig is. Het gebruik van AdWords kost tijd en geld, dat wel. Maar AdWords gebruiken levert u zeer snel een meetbaar rendement op.

Let wel, we beweren zeker niet dat AdWords gebruiken voor elk bedrijf het enige marketingmiddel is. Maar het is wel een steeds belangrijker wordend middel. Het ignoreren ervan, wegens een gebrek aan kennis van zaken, zou een erg spijtige zaak zijn voor u.

AdWords gebruikt u zo beperkt of zo ruim als u het zelf wenst

Eens u een rendabele AdWords campagne heeft is het zeer makkelijk de investering, zo snel als u dit zelf wil, te verhogen. En blijvend het rendement in het oog te houden. Tegelijk, en dit vind ik zelf een erg belangrijk voordeel, geeft AdWords u de kans uw communicatie te meten met die van grote spelers. Elke AdWords advertentie is even groot! Het is dus, in tegenstelling tot offline media, niet zo dat uw advertentie gewoonweg in de verdrukking raakt omdat een concurrent het zich kan veroorloven veel meer budget te besteden.*

Kennis en kunde telt veel meer mee dan uw absolute budget. Simpelweg gesteld, uw advertentie verschijnt even prominent als die van ‘grote’ adverteerders met ‘grote’ budgetten.

* deze beschouwing geldt voor tekstadvertenties

AdWords gebruiken want het is meetbaar

In vergelijking met traditionele media, zoals televisie of tijdschriften, is online reclame zeer meetbaar. En AdWords is zowat de meest meetbare vorm van online reclame. Bij andere digitale marketing, zoals search engine optimization, is het moeilijk precies in te schatten welke investeringen gezorgd hebben voor meer zichtbaarheid van en voor bezoekers op uw website. Ook het resultaat van uw activiteiten op sociale media zijn niet rechtstreeks meetbaar. In die zin is AdWords zeer transparant, waardoor u op elk niveau kan nagaan wat voor u werkt en wat niet werkt. U weet zo goed als meteen of uw campagne al dan niet opbrengt.

AdWords gebruiken want het is flexibel

AdWords biedt zoveel instelmogelijkheden dat u uw campagnes perfect kan afstemmen op uw eigen specifieke noden. Van breeduit communiceren tot hypergericht. Zo kan u uw doelgroep extreem precies vernauwen op basis van hun locatie, taal, browser, type toestel dat ze gebruiken om te surfen enzovoorts. In display advertenties kan u zich richten tot doelgroepen op basis van interesse, type websites dat ze bezoeken, geslacht, leeftijd enz… Dit op een veel preciezere wijze dan in offline media.

Zo hebben we bij Clixreclame bijvoorbeeld een klant voor wie we in en rond Londen echt wijk per wijk kiezen al dan niet de advertenties te laten verschijnen. Op basis van de sociologische samenstelling van elke wijk.

AdWords gebruiken want het is zeer snel inzetbaar

Als u een nieuwe zaak opstart, dan wel pas met een website begint, dan kan het erg lang duren voordat uw site in de organische zoekresultaten verschijnt. AdWords lost dit onmiddellijk voor u op. U stelt een campagne in en bijna onmiddellijk verschijnen uw advertenties op de schermen van uw doelgroep. Ook aanpassingen in de inhoud van uw advertenties worden (zo goed als) onmiddellijk toegepast.

Dit houdt o.m. in dat u zoekwoordreclame ook kan inzetten voor éénmalige evenementen, zonder dat dit enorm veel extra werk met zich meebrengt. Of zelfs als reactie op een nieuwsfeit. Concreet hebben we bij Clixreclame bijvoorbeeld een account waarvoor we het eerste weekend van de maand inspelen op de algemene campagne ‘Antwerpen is open’, om op basis van dit type zoekoorden aan te geven dat ook onze klant die dag open is.

AdWords is complementair aan uw andere marketing inspanningen

Via remarketing bijvoorbeeld kan u op een zeer krachtige manier opnieuw onder de aandacht komen van mensen die reeds uw website bezocht hebben. Remarketing laat u toe, door gebruik van een cookie, mensen te identificeren die in het verleden uw website bezocht hebben (omdat ze ergens een offline advertentie van u gezien hebben, iemand uw zaak heeft aanbevolen, ze u in de sociale media ontdekt hebben enz…). Uw displayadvertenties ‘volgen’ dan deze mensen terwijl ze op een aantal andere websites dan de uwe komen. En wat blijkt? Er wordt veel vaker door mensen geklikt op een advertentie van een site waar ze recent op geweest zijn, dan op andere display advertenties.

Omdat uw concurrenten AdWords gebruiken

De beschouwing ‘Anderen doen het, waarom u niet?’ is zeer relevant. Zoek gewoon zelf even op Google naar sleutelwoorden die naar uw mening verbonden zijn aan uw activiteit. En beslis dan of u leuk vindt dat uw site nergens te zien is en die van uw concurrenten wel.

Of bedenk als u voor een baas werkt, hoe hij/zij tegen u zou reageren als hij/zij de eigen producten of diensten op Google opzoekt en enkel advertenties van concurrenten tegenkomt.