Een verhoogde focus op gezondheid is de prioriteiten van de consument aan het herschikken. In het kielzog van een wereldwijde pandemie schenkt de consument meer vertrouwen aan medisch en wetenschappelijk onderbouwde merken.

89% van de Amerikanen stellen hun vertrouwen in medische wetenschappers, en degenen die veel vertrouwen in medische wetenschappers hebben, zijn volgens de bevindingen van het Pew Research Center gestegen van 35% voor de uitbraak naar 43%. Merken maken nu gebruik van dat vertrouwen door medische professionals in te schakelen en wetenschappelijke referenties in de schijnwerpers te zetten.

Enkele voorbeelden van wetenschappelijk onderbouwde merken

In augustus 2020 kondigde Cerebelly, het babyvoedingmerk dat door een neurochirurg werd gecreëerd om de ontwikkeling van de hersenen van jonge kinderen te ondersteunen, aan dat het nu in Target zou worden opgenomen, dus in 1.500 winkels in de VS worden verkocht. De uitbreiding weerspiegelt een snel groeiende vraag; het bedrijf heeft een 1.000% groei van de omzet gezien sinds de lancering in oktober 2019, met de verkoop van één zakje om de 15 seconden in 2020 (data: 5 augustus).

Kenshō Health is een gids en informatiedienst die wetenschap en holistische geneeskunde samenvoegt. Het platform is in januari 2020 publiekelijk gelanceerd, na een particuliere bèta-run eind vorig jaar, en positioneert zich, dankzij een rigoureuze wetenschappelijke benadering, als “de antithese van Goop“, die op pseudowetenschap steunt.

De conventionele geneeskunde wil spelen met de holistische geneeskunde, maar er is een gebrek aan connectie. Ons doel is om die connectie te bieden,” vertelde medeoprichter en CEO Krista Berlincourt van Kenshō Health aan TechCrunch. “Wat we creëren is minder een consumentenmagazine,” legde ze uit, in tegenstelling tot de methodologie van Goop. “We zijn een holistisch gezondheidsplatform dat de dingen benadert als een holistisch medisch tijdschrift, waarbij alles wordt ondersteund door de wetenschap.

Bestaande merken steunen ook op een door de wetenschap onderbouwd aanbod. In mei heeft het huidverzorgingsmerk dat de naam vanAugustinus Bader draagt, de stamcel- en biomedische wetenschapper achter de productformules, een nieuwe handcrème uitgebracht die is gemaakt met gepatenteerde moleculen om droogte tegen te gaan als gevolg van overmatig wassen. De gepatenteerde TFC8-technologie van het merk is gemaakt van aminozuren, vitaminen en “gesynthetiseerde versies van moleculen die van nature in de huid voorkomen“. Dit volgt op een golf van skintellectualisme in de schoonheidsindustrie, waarbij mensen die hun huid goed willen verzorgen zich wenden tot deskundigen op wetenschappelijk gebied – van MIT-gediplomeerden tot Nobelprijswinnaars in de chemie – om technische, precieze producten te leveren.

Consumenten willen bewezen prestatievoordelen, en zeker post-pandemisch, zullen we een toename zien van klinische, wetenschappelijk onderbouwde merken die claims kunnen bewijzen“,

vertelde Jenni Middleton, directeur schoonheid bij WGSN, en legde uit dat “consumenten gewend zijn geraakt aan het horen van, en vertrouwen hebben in de meningen van, medische experts tijdens deze crisis“.

Gezondheidsproducten zijn een steeds aantrekkelijker optie voor consumenten die comfort vinden in antivirale bescherming. Naarmate het vertrouwen in medische en wetenschappelijke professionals groeit en de merken in de verschillende categorieën zich herpositioneren als gezondheidsmerken, verwachten ze een toenemende nadruk op wetenschappelijk gesteunde merken en producten.

NOTA: hoewel wetenschappelijk onderbouwde merken aan belang winnen, mag u nooit vergeten tegelijk de emotie van uw prospecten aan te spreken. Want mensen zijn en blijven, zelfs wanneer ze graag veilig en goed kiezen, wezens die door hun emoties gedreven worden.