Conversieoptimalisatie

Als uw website veel bezoekers aantrekt, maar die doen niet wat u verlangt…. dan heeft u er helaas zeer weinig aan.

Wanneer we aan ondernemers vragen of ze weten wat hun website hun opbrengt, dan blijven ze ons meestal een precies antwoord schuldig.
MAAR als we de vraag stellen hoe vaak prospecten hen vanuit de site contacteren, dan is het antwoord bijna altijd “zeer weinig“.
Veel bezoekers naar uw website krijgen is leuk. Maar zolang ze daar geen volgende stap zetten levert het u geen cent op. Zo’n volgende stap is bijvoorbeeld contact met u nemen.

Conversieoptimalisatie zorgt er rechtstreeks voor dat meer mensen op uw website doet wat u wil dat ze doen.

Vandaag de dag zijn de meeste ondernemers en marketingteams gericht op het sturen van verkeer naar websites in de hoop dat dit verkeer vervolgens converteert in gekwalificeerde leads voor verkopers om af te sluiten. Maar dat is slechts de helft van de strijd.
Meer halen uit bestaand verkeer en leads kan bedrijven stuwen naar duurzame groei op de lange termijn. Dat is waar conversieoptimalisatie om de hoek komt kijken. Op deze pagina leest u meer over de kracht van conversieoptimalisatie, waarom uw bedrijf zich zou moeten richten op het verbeteren van uw conversiepercentage en hoe u aan de slag kunt.

conversieoptimalisatie
Conversieoptimalisatie zorgt ervoor dat uw site meer voor u opbrengt

DANKZIJ CONVERSIEOPTIMALISATIE MEER BEZOEKERS OMZETTEN IN LEADS EN IN BETALENDE KLANTEN

Conversieoptimalisatie gebeurt aan de hand van een aantal bewezen en geteste basisprincipes van gedragsbeïnvloeding. Maar tegelijk is het zo dat elkeconversieoptimalisatie basisprincipes website anders is en alle elementen en technieken van die conversieoptimalisatie getest moeten worden. In functie van uw site en uw prospecten.
Er bestaan dus wel degelijk een aantal ‘gouden regels’ inzake conversieoptimalisatie. Meestal volstaat het deze goed toe te passen om al zeer snel een stijging te ervaren van hetgeen uw website u opbrengt.

Wat doen we concreet voor u op het vlak van conversieoptimalisatie?

STAP NA STAP RESULTAAT HALEN

Die ‘gouden regels’ van de conversieoptimalisatie toepassen op een aantal sleutelplekken en veel bezochte pagina’s van uw website. En dan meten welk verschil er in gedrag ontstaat.
Conversieoptimalisatie werpt zeer snel vruchten af. Een voorbeeld?
Hieronder de statistieken van 24 uur op een e-commerce webshop. Strengere en meer nauwgezette metingen dan directe online verkoop bestaan er allicht niet. Deze data slaan op mensen die echt online geld uitgegeven hebben op de website in kwestie.

De onderste pagina van beide in de tabel is de originele pagina. De bovenste werd aan de hand van conversieoptimalisatie aangepakt.

conversieoptiamlisatie voorbeeld

Wat ziet u hierboven staan inzake conversieoptimalisatie?

Beide versies van de pagina worden gebruikt om een bepaald productenpakket te verkopen voor een prijs rond de 70 € per aankoop.
De 988 en 926 sessies zijn het gevolg van klikken op facebook advertenties. Alle advertenties werden gericht op één en dezelfde doelgroep en bevatten exact dezelfde afbeeldingen en teksten.
Het enige verschil in de test is dus wat er op de pagina staat waar ze terechtkomen na die klik. Het enige verschil zit ‘m dus in de conversieoptimalisatie.

En nogmaals, hetgeen wordt aangeboden is 100% identiek in prijs, in hoeveelheid, in afbeeldingen van het product enz…

De verschillen tussen beide versies zitten echt enkel en alleen in het toepassen van een aantal gouden regels van de conversieoptimalisatie.

Wat u nu dus ziet is dat in het geval van de geoptimaliseerde versie van de pagina (de bovenste in de tabel) het percentage mensen die overgaat tot de aankoop bijna dubbel zo hoog ligt als op de originele pagina.

Dat betekent dat mensen die, tijdens die bewuste 24 uur, op de originele pagina terecht zijn gekomen ongeveer 560 € besteed hebben (8 x 70 €).
Mensen die op de pagina zijn beland die op basis van de principes van conversieoptimalisatie door ons aangepakt werd, hebben ongeveer 1.120 € besteed (16 x 70 €).

Conversieoptimalisatie van deze ene pagina betekent voor deze webshop potentieel op jaarbasis dus een meeromzet van meer dan 200.000 €.

Conversieoptimalisatie gaat dus niet om abstracte begrippen en resultaten, maar om harde feiten en vooral harde extra inkomsten voor het bedrijf.

conversieoptimalisatie verbeterpunten
Hulp bij conversieoptimalisatie

Graag helpen we ook u meer resultaat uit uw website te halen. Op een doorzichtige, duidelijke en duurzame manier. Niet aan de hand van trucjes die op korte termijn werken, maar uw klanten een onprettig gevoel bezorgen. Enkel en alleen volgens de regels van de kunst van het beïnvloeden van gedrag.
Volgens de gouden regels van de conversieoptimalisatie.

Dit is de meest efficiënte manier om meer te halen uit uw website. Conversieoptimalisatie is een ingreep, of beter gezegd een reeks ingrepen, die door de tijd heen blijven opbrengen.

Neem gerust contact met ons op om de concrete mogelijkheden inzake conversieoptimalisatie voor uw website samen door te nemen.

De kwaliteit van uw individuele pagina’s kan een dramatisch effect hebben op de conversieoptimalisatie.

Want een potentiële klant komt uw pagina tegen als resultaat van een specifieke zoekopdracht. Als de inhoud en het aanbod van die pagina niet relevant zijn voor wat ze zochten of verwachtten te vinden, zullen ze zeer snel terugkeren naar hun zoekopdracht en verliest u die lead.

En de negatieve effecten stoppen daarmee niet! Slecht opgebouwde landingspagina’s kunnen er ook voor zorgen dat uw kwaliteitsscore daalt. Dit zorgt er voor dat uw kosten per klik verhogen indien u online adverteert en bovendien ook uw SEO waarde daalt.

Conversieoptimalisatie is dus essentieel voor elke pagina naar dewelke u mensen wil aantrekken.

  • Sterke kop: maak een opvallende kop die relevant is voor uw bezoekers. Dit zet ze aan op de pagina te blijven om uw gewenste actie te vervullen. Niet meteen weggaan van de pagina is het allereerste inzake conversieoptimalisatie.
  • Beknopte, doelgerichte tekst: de inhoud van uw pagina moet duidelijk uw aanbod communiceren, en direct spreken tot de bezoeker. Gebruik opsommingstekens om te voorkomen dat de tekst te lang of overweldigend wordt. Ook dat werkt ten gunste van conversieoptimalisatie.
  • In het oog springende, aanklikbare call-to-action (CTA):  zorg ervoor dat de knop op dewelke u wil dat bezoekers klikken visueel opvalt, gemakkelijk aanklikbaar is en korte, op resultaat gerichte tekst gebruikt. Dat aanklikken is immers de door u gewenste conversie.
  • Gebruiksvriendelijk formulier: een goed formulier bevat alle velden die nodig zijn om uw aanbod te vervullen, maar niet zoveel dat potentiële klanten visueel overweldigd worden. Denk goed na over welke informatie echt nodig is om vast te leggen wanneer u uw formulier opstelt. Een te complex of te lang formulier gaat rechtstreeks in tegen de principes van goede conversieoptimalisatie.
  • Aantrekkelijk algemeen ontwerp: uw pagina’s moeten schoon en overzichtelijk zijn, wat zowel betrouwbaarheid als professionaliteit overbrengt naar potentiële klanten toe. Het ontwerp moet ook consistent zijn met uw merk om een onsamenhangende ervaring voor bezoekers te voorkomen.

Deze basisregels zijn voor elke pagina en elke website geldig als het om conversieoptimalisatie gaat.

Hier zijn vier gebieden van uw website die het potentieel hebben om grotendeels profiteren van conversieoptimalisatie.

1. Homepage
Homepages zijn uitstekende kandidaten voor conversieoptimalisatie. De homepage maakt niet alleen een eerste indruk op bezoekers, maar is ook een kans om die bezoekers vast te houden en ze verder uw website in te leiden.

U kunt dit doen door de nadruk te leggen op links naar productinformatie, door een gratis aanmeldknop aan te bieden of zelfs door een chatbot te integreren die op elk moment tijdens het surfen vragen kan stellen aan bezoekers.

2. Pagina met prijzen
De prijspagina van een website kan voor veel websitebezoekers het beslissende punt zijn. Conversieoptimalisatie op de prijspagina kan helpen om van bezoekers klanten te maken door de prijsintervallen aan te passen (bv. prijs per jaar vs. prijs per maand), de productkenmerken te beschrijven die bij elke prijs horen, een telefoonnummer op te nemen zodat bezoekers kunnen bellen voor een prijsofferte, of een eenvoudig pop-up formulier toe te voegen.

3. Blog
Een blog is een enorme conversiekans voor een website. Naast het publiceren van doordachte en nuttige inhoud over uw branche, kan u op uw blog conversieoptimalisatie inzetten om lezers om te zetten in leads.

Dit proces omvat vaak het toevoegen van calls-to-action (CTA) in een artikel of het uitnodigen van lezers om meer te leren over een onderwerp door hun e-mailadres in te dienen in ruil voor een ebook of een interessant rapport.

4. Landingspagina’s
Omdat landingspagina’s van nature zijn ontworpen om mensen een specifieke actie te laten ondernemen, is het logisch dat ze met 24% het hoogste gemiddelde conversiepercentage van alle inschrijvingsformulieren hebben.

Op een landingspagina voor een evenement kan u bijvoorbeeld aan conversieoptimalisatie werken aan de hand van een video van het evenement van vorig jaar. Om bezoekers aan te moedigen zich dit jaar in te schrijven. Op een landingspagina waarop een gratis e-boek wordt aangeboden, doet u aan conversieoptimalisatie door middel van onderdelen van dat e-boek. Om zo de bezoekers aan te moedigen het formulier in te vullen en verzenden, waarmee ze dit e-boek kunnen ontvangen.

conversieoptimalisatie paginastructuur

Wanneer begint u best aan conversieoptimalisatie?

Nu u weet op welke onderdelen van uw website u aan conversieoptimalisatie kan doen, vraagt u zich misschien af hoe u weet wanneer uw bedrijf klaar is om met dit proces te beginnen.

Het eenvoudige antwoord: conversieoptimalisatie is belangrijk voor elk bedrijf dat een online aanwezigheid heeft. Want hoe groot of succesvol uw bedrijf ook is, u wilt uw websitebezoekers omzetten in gekwalificeerde leads, klanten en ambassadeurs. En u wilt dat op de meest effectieve, impactvolle en betrouwbare manier doen.

Met conversieoptimalisatie haalt u meer uit uw bestaande websiteverkeer en weet u zeker dat u zich richt op gekwalificeerde leads.

Neem gerust contact met ons op om de concrete mogelijkheden inzake conversieoptimalisatie voor uw website samen door te nemen.

doordachte conversieoptimalisatie

ENKELE KLANTEN OF MERKEN DIE WE REEDS GEHOLPEN HEBBEN. DE MEESTE ONDER HEN RECHTSTREEKS, ANDEREN ALS ONDERAANNEMER VAN GROTE EN BEKENDE AGENCIES.

“Werken met X8 Agency is als autorijden met een V12. Een echte aanrader.”

– Erik Saelens, CEO Brandhome

“X8 Agency boekt voor ons ieder jaar weer verbluffende resultaten.”

– Peter Rafferty, Directeur EMBA Antwerp Management School

“Marc weet als geen ander wat er op een pagina moet staan vanuit het perspectief van de conversieoptimalisatie.”

– Kevin V.D.P., Zelfstandig e-commerce consultant

“Marc heeft een tamelijk unieke combinatie aan te bieden. Tegelijk inzichten in gedragsbeïnvloeding en psychologie alsook alle nodige know-how op het vlak van de online technieken. Dat vertaalt zich voor ons in uitzonderlijke prestaties op het gebied van conversieoptimalisatie.”

– Ziv Knoll, Bestuurder Antwerpse Beurs voor Diamanthandel