Gedreven door het behalen van SEO resultaten voor uw onderneming

WORD GEVONDEN VIA GOOGLE

SEO of Search Engine Optimisation

We moeten er Google van overtuigen dat uw site de meest logische keuze is om op te nemen in de topresultaten. We moeten uw site optimaliseren voor een plek in de top 3 van de resultaten. Alles wat we op het vlak van SEO doen heeft tot doel Google te doen inzien dat uw site het verdient in de topresultaten te staan.

seo
SEO MOET EEN TOPPRIORITEIT ZIJN BIJ HET ONTWIKKELEN VAN UW WEBSITE

Webdesign moet ook – vooral – gericht zijn op vindbaarheid

Het evenwicht tussen ‘search engine optimisation’ en ‘esthetische design’ is vaak ver zoek bij vele websites. Zonder degelijke seo als hoeksteen van uw website, is deze gedoemd buiten het gezichtsveld van Google, en bijgevolg van uw potentiële klanten, te blijven.

SEO: technische analyse + gebruiksvriendelijkheid

GLASHELDER VOOR HET GOOGLE ALGORITME EN TEGELIJK ZEER KLANTVRIENDELIJK

Het echte einddoel van goede SEO mag nooit uit het oog verloren worden: de juiste gebruiker moet aan de hand van de informatie op uw website vinden wat hij of zij zoekt. Dit op een gemakkelijke, heldere en aangename manier. Zodat die bezoeker lang op uw site blijft en interesse ontwikkelt in uw propositie.

SEO gebruiker

Op het vlak van SEO helpen we u met

 • Strategie, planning en implementatie
 • Analyse en technische advisering
 • Identificatie van de belangrijkste trefwoorden
 • Meten en optimaliseren van de Return On Investment
 • SEO tracking en monitoring
 • Geavanceerd inhoudelijk advies en schrijven van de nodige teksten

Wat doen we concreet voor u?

STAP NA STAP RESULTAAT HALEN DANKZIJ STERKE SEO

De X8 Agency SEO aanpak is even eenvoudig als logisch. Na een kennismakingsgesprek analyseren we de manier waarop consumenten naar uw producten en diensten zoeken, gaan we na in welke mate de inhoud van uw website aan deze opzoekingen beantwoordt en brengen we een eerste glashelder advies uit.
Want goede SEO moet stoelen op een goede analyse. SEO specialisten die u zonder zo’n analyse veel beloftes maken, vertrouwt u best niet.

Enkele klanten die we geholpen hebben met sterke SEO

SEO barbanero
SEO beurs voor diamanthandel
SEO acu
SEO vgc
SEO retaildetail
Google Ads FJA Oeyen

De belangrijke rol van linkbuilding inzake SEO

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van hyperlinks van andere websites naar die van u.

Waarom Linkbuilding belangrijk is voor SEO? Linkbuilding is belangrijk omdat het een zeer invloedrijke factor is in de manier waarop Google webpagina’s rangschikt. Google zegt hierover zelf:

Over het algemeen kunnen webmasters de rangorde van hun sites verbeteren door het aantal hoogwaardige sites die naar hun pagina’s linken te vergroten.

Er zijn veel technieken om aan linkbuilding te doen, en hoewel ze in moeilijkheidsgraad variëren, zijn SEO specialisten het er over het algemeen over eens dat linkbuilding een van de moeilijkste onderdelen van hun werk is.

Hoe gebruiken zoekmachines links en hoe heeft dit impact op uw SEO resultaten?

Enerzijds om nieuwe webpagina’s te ontdekken en anderzijds om te helpen bepalen hoe hoog een pagina moet worden gerangschikt in de resultaten.

Zodra zoekmachines pagina’s op het web hebben doorzocht, kunnen ze de inhoud van die pagina’s toevoegen aan hun indexen. Op deze manier kunnen ze beslissen of ze vinden dat een pagina van voldoende kwaliteit is om goed gerangschikt te worden voor relevante zoekwoorden.

Wanneer ze dit beslissen, kijken de zoekmachines niet alleen naar de inhoud van de pagina: ze kijken ook naar het aantal links naar die pagina van externe websites en de kwaliteit van die externe websites. Over het algemeen geldt dat hoe meer websites van hoge kwaliteit naar u zijn gelinkt, hoe groter de kans dat u een goede positie in de zoekresultaten krijgt.

We kennen niet het volledige algoritme dat Google gebruikt om de zoekresultaten te bepalen – dat is de ‘geheime saus‘ van het bedrijf. Ondanks dat feit is de algemene consensus onder de SEO gemeenschap dat links nog steeds een grote rol spelen in dat algoritme.

Niet elke backlink naar uw site heeft dezelfde SEO waarde, in tegendeel zelfs

Het lijdt geen twijfel dat als u hoogwaardige links naar uw website krijgt, dit u helpt beter te rangschikken en meer verkeer te ontvangen. De focus op kwaliteit in SEO neemt toe naarmate Google steeds verfijnder wordt in het filteren van links van lage kwaliteit. Dit heeft directe invloed op linkbuilding door SEO specialisten, omdat ze ervoor moeten zorgen dat de technieken voor linkbuilding die zij kiezen zich volledig richten op die kwaliteit.

Wat zijn dan backlinks van goede SEO kwaliteit?

Google bestraft websites die links van lage kwaliteit of spam bevatten. In het verleden konden SEO specialisten technieken als artikelinzendingen en directory vermeldingen inzetten, omdat ze goed werkten en weinig risico opleverden als ze correct werden uitgevoerd. De tijden zijn echter veranderd met de introductie van de Penguin updates van Google die websites die deze linkverbindingstechnieken van lage kwaliteit nastreven, agressief hebben gepenaliseerd.

Hoe pakken we linkbuilding succesvol voor u aan?

Wat wij doen voor u is uitgaan van een gedetailleerde analyse door onze X8 Agency SEO Check®.

 1. Wij bepalen uw huidige positie in de Google resultaten voor de zoekterm waar het over gaat.
 2. Nadat we geanalyseerd hebben welke ‘on-page’ verbeteringen er dienen te gebeuren, gaan we na hoeveel plaatsen u hiermee in de Google resultaten stijgt.
 3. Daarna kijken we naar de concurrenten die bovenaan en net boven u staan in de resultaten. En analyseren we in detail welke backlinks zij hebben. Het gaat hier over het aantal domeinen die naar de concurrenten linken, maar vooral naar het onderzoeken van de backlinks van hoge kwaliteit die ze hebben.
 4. Dan is het kwestie van die backlinks van hoge kwaliteit 1 voor 1 uit te pluizen om na te gaan wat we moeten doen om ook naar uw site aan linkbuilding te doen vanuit de pagina’s die deze kwalitatieve backlinks bevatten.

Hoe weten we welke backlinks naar de websites van uw concurrenten kwalitatief zijn en mogelijk ook voor u interessant? Dat is een onderdeel van de X8 Agency SEO Check® die we hiervoor inzetten, in combinatie met een manuele analyse.

SEO linkbuilding links concurrent Wat u hier links ziet is een (beperkt en zeer gedeeltelijk) voorbeeld van zo’n analyse van backlinks van een site die concurreert met die van een X8 Agency klant.

Hoger in Google met uw site. Lees hoe het echt met sterke SEO kan en moet.

Elke website-eigenaar wil hetzelfde: hoger staan in Google. We leggen u hier uit hoe het echt moet.

Hoger staan in Google – de essentie van goede SEO in enkele principes, maar eerst de logica die er achter steekt

Wat is het doel van Google? Want als u dat niet weet, kan u niet beginnen aan het verbeteren van uw SEO. Larry Page, medeoprichter van Google, beschreef de ‘perfecte zoekmachine’ ooit als iets dat ‘precies begrijpt wat je bedoelt en je precies levert wat je wilt’. Of anders gezegd: u stelt een vraag via Google en Google wil u het best mogelijke antwoord bezorgen. Daar begint goede SEO mee.

Google wordt hier steeds beter in. Omdat de zoekrobots van Google steeds beter de semantische betekenis van de inhoud van een site, de inhoud van een webpagina binnen een gegeven context, begrijpen. Hiermee moet uw SEO rekening houden.

Vroeger begreep Google niet echt wat er stond. Op dezelfde manier dat Google nog steeds niet (goed) kan interpreteren wat er op een foto staat. Dus baseerde Google zich op allerlei indirecte factoren om te beslissen wat de beste antwoorden waren op de gestelde vraag. Welke links ze hoger in Google dan anderen moesten laten zien. Wat de SEO resultaten van een website bepaalde. Die elementen waren veelvuldig, maar ik denk dat iedereen weet dat backlinks (andere sites die naar de uwe linken) een belangrijke rol hierin speelden. De herhaalde aanwezigheid van de zoektermen op de webpagina was ooit een zeer belangrijke factor in SEO enz…
SEO was toen meer een technische kwestie, helaas ook vaak in combinatie met enkele handige trucjes.

Dankzij het veel betere inzicht in de inhoud die Google verwerft, daalt het belang van dergelijke factoren voor SEO deels, ten nadele van

 1. de echte inhoud
 2. de ‘versheid’ van de inhoud en
 3. het meten van het gedrag van surfers wanneer Google hen een bepaald antwoord op een bepaalde plaats in de resultatenlijst biedt.

Hoe helpt deze informatie u via sterke SEO hoger in Google te staan?

Sta me toe te beginnen met punt (3) van zonet. Indien u al ooit Google Ads gebruikt heeft, dan kent u de term ‘click through rate’ (CTR). Voor wie het niet meteen weet, dat is de verhouding tussen het aantal mensen die op een advertentie klikt versus het aantal mensen die de advertentie op hun scherm hebben zien verschijnen. Wanneer een advertentie 1000 keer vertoond wordt en er klikken 20 mensen op, dan is dat een CTR van 2%.

Welnu, ook voor de organische resultaten (de gratis resultaten) houdt Google nauwlettend die CTR bij. Gelooft u me niet? Vraag aan uw web developer of hij de Google Search Console gebruikt. Want daar kan u die resultaten voor uw eigen site aflezen.

Google vergelijkt de CTR van een link naar uw site, op een gegeven positie in de resultaten, met die van andere links op diezelfde positie. Ze vergelijken uw CTR met de verwachte CTR. Hoe speelt dit een rol in uw SEO resultaten? Lees mee.

Hoe meer uw CTR de verwachte (gemiddelde) CTR overtreft, hoe groter de kans dat de link naar uw webpagina stijgt in de resultaten. Logisch toch? Google wil de mensen de antwoorden bezorgen die ze zoeken.

Na grootschalig onderzoek in de Verenigde Staten stelt men dat wanneer uw organische CTR met 3% stijgt, u gemiddeld 1 plek stijgt in de rangorde van de resultaten.

SEO tip om te zorgen dat u hoger in Google staat is dus: zorgen voor een hogere click through rate. Zo meteen vertel ik u hoe u dit kan doen.

Maar Google gaat verder. Op de meeste sites staat ook Google Analytics geïnstalleerd. Wanneer u die super handige gratis software plaatst, geeft u Google toestemming deze data ook te gebruiken. Met andere woorden, Google weet hoe lang een persoon op uw site blijft. Ze weten hoeveel pagina’s die bezoekt. Ze weten of hij uw site vanop diezelfde pagina snel verlaat bijvoorbeeld. Dit laatste is een signaal naar Google toe dat dit resultaat toch niet is wat de surfer zocht.

Met andere woorden, de mate waarin de inhoud van uw site overeenstemt met hetgeen de surfer zoekt, speelt een rol in de klassering van zoekresultaten door Google. De kwaliteit van de ervaring op uw site is dus belangrijk op te scoren met SEO. Opnieuw vanuit de ambitie de mensen zo goed mogelijk te bedienen.

SEO tip 2: om via SEO hoger in Google te staan, zorgt u er voor dat mensen langer op uw site verblijven. En ja, zo meteen vertel ik u ook hoe u dit doet.

Da’s allemaal mooi en wel, maar hoe doe je dit?

(1) De click through rate op uw resultaten verhogen

OK, we willen dus dat zo veel mogelijk mensen die ons zien verschijnen in de zoekresultaten, op ons resultaat klikken en zo naar onze site gaan. En we willen dat ze lang op onze site blijven.

Dat doet u op 2 manieren. Zorgen dat ze op uw resultaat klikken beïnvloedt u op dezelfde manier als u dit doet met reclame in Google Ads. Door uw SEO titel en uw meta beschrijving zo wervend mogelijk te schrijven.

Even illustreren waar ik het over heb:

SEO hoger in google titel description 1

hoger in google titel description SEO

SEO hoger in google titel description 3

Wat u hierboven ziet zijn 3 verschillende resultaten die ik zonet zag bij een Google opzoeking naar ‘LED televisie’. De merknamen heb ik onleesbaar gemaakt, omdat het me niet gaat om die specifieke merken, maar om het illustreren van het vorige punt.

De SEO titel is:

Televisies – sitenaam.com / LEDtv kopen? | – sitenaam.be / LED TV kopen? – sitenaam.be

De meta beschrijving zijn de 2 regels die u ziet onder elke groene regel. Het verschil in al dan niet wervend zijn tussen de 1e meta beschrijving (SUHD TV…..) en de 3e meta beschrijving (Bekijk hier….) is enorm.

Dit zijn 2 elementen waar u met betrekking tot SEO bewust mee omgaat als u mensen wil overtuigen op uw link te klikken.

Door onze meer dan 18 jaar ervaring met Google Ads weten we hoe 1 woord verschil vaak een reëel meetbare verbetering in de click through rate teweeg brengt. Beschouw deze 2 elementen echt als reclame. En dat is naar een bekende uitspraak van een Amerikaans reclameschrijver, niet anders dan “Advertising is salesmanship in print.”.

Goed gekozen SEO titels en beschrijvingen bepalen in sterke mate of mensen uw tekst lezen en er op klikken, of niet. En bijgevolg of u hoger in Google zal staan.

(2) De bezoeker langer op uw site houden is heel belangrijk in moderne SEO

Daar bestaan geen trucjes voor. Hier komt inhoudelijke kwaliteit naar boven drijven. Zorg er voor dat de inhoud op uw site

 • van goede kwaliteit
 • interessant
 • actueel
 • relevant
 • aangenaam leesbaar is.

Dan zullen mensen vanzelf langer op uw site blijven. Want mensen komen naar uw site omdat ze op zoek zijn naar informatie. Combineer deze informatie met een aangename lay-out, een duidelijke, overzichtelijke navigatie en een snelle site en u bent binnen. U scoort beter met SEO.

Voor wie het liever in beelden ziet. Uw website is zoals een huis.

SEO hoger in google slecht huis

Dit is een bijzonder slechte website. Lang geleden gebouwd en al bijna even lang werd er niets meer gerenoveerd. Hij scoort ongelooflijk slecht in Google. Bijna niemand komt er langs. En de weinigen die er per vergissing belanden, zijn meteen weer weg. Slecht voor de SEO resultaten.

SEO hoger in google normaal huis

Deze website ziet er al een stuk beter uit. Goed onderhouden en alles er op en er aan. Mensen die deze site bezoeken zijn tevreden. Ze vinden er wat ze zoeken. Zonder meer.

SEO hoger in google great house

En dan heb je het droomhuis. Alles wat je maar kan wensen in een website – mooi van design, prima inhoud, helder, snel enz… De site scoort fantastisch in de zoekresultaten. Bezoekers verblijven er graag en lang. En, u vermoedt het al, dit is zeer goed voor uw SEO resultaten.

Mensen die dit huis, deze website, tegenkomen houden er van. Google is mee met die mensen. En Google beloont die website. Dat is het soort site die u moet hebben om via SEO hoger in Google te scoren. Kwaliteit drijft boven in SEO. In dit geval nogal letterlijk.

Hoger in Google scoren dankzij sterke SEO – conclusie

Helaas voor de mensen die hoopten dat hier goedkope trucjes zouden staan waarmee u via SEO hoger in Google scoort is dit jaar na jaar, maand na maand, steeds minder mogelijk. Een voorbeeld hiervan zijn de in de inleiding aangehaalde backlinks. Wat zijn mensen namelijk gaan doen in het verleden?

Er werden zogenaamde ‘linkfarms’ opgezet. Sites die enkel en alleen als functie hadden naar een heleboel andere sites – tegen betaling – te linken. Dat heeft heel even vanuit een SEO perspectief gewerkt. Tot Google er achter is gekomen en dit is gaan bestraffen. Of mensen zijn een reeks blogs gaan opzetten rond een bepaald thema. Om dan vanuit die blogs – weerom tegen betaling – te linken naar sites. Dat heeft ook een tijd gewerkt voor SEO. Weeral, tot Google het doorhad en dit is gaan afstraffen. Afstraffen mag u hier interpreteren als ‘de betrokken sites opzettelijk lager in de rangorde van de resultaten vertonen’.

Betekent dit dat backlinks geen enkel belang meer hebben? Nee, zeker niet. Maar het betekent dat enkel kwalitatieve backlinks nog nuttig zijn. Enkel echte, sterke backlinks helpen u via SEO hoger in Google te staan.

Besteed dus geen tijd of geld aan makkelijke backlinks van lage kwaliteit. Maar als u de kans heeft een goede backlink te krijgen, zeker doen. Zo’n goede backlink is, eenvoudig gesteld, een link die uitgaat van een kwalitatieve site, die zelf een hoog aanzien heeft in de ogen van Google.

Wanneer mensen voor het eerst hoorden dat de CTR van de organische resultaten meespeelt, zijn sommigen massaal op de eigen resultaten gaan klikken. Om hun eigen CTR kunstmatig de hoogte in te stuwen. Ook dat is iets wat de computers van Google in de gaten houden. Ze hebben deze technologie immers nodig gehad om in Adwords abnormaal klikgedrag uit te filteren. Goede SEO bestaat niet meer uit het misleiden van Google.

Waarom u dankzij een Google Ads specialist hoger in Google kan scoren, zonder reclame te maken (dankzij sterke SEO)

In Google Ads hanteert Google iets wat ze de kwaliteitsscore noemen voor elk zoekwoord en elke campagne. Die score bepalen ze aan de hand van de relatieve click through rate uit het (recente) verleden en het gedrag van de mensen die klikken op de webpagina en website, waar u ze betalend naartoe stuurt.

Gaat er een belletje bij u rinkelen? Klinkt u dat niet bekend in de oren? Het komt er op neer dat Google de factoren die mee het succes bepalen in Google Ads, steeds meer laat meespelen in de rangschikking van de organische resultaten, in SEO.

En wie heeft er ervaring met de kwaliteitsscore en hiermee efficiënt omgaan? Juist, mensen die al jaren op een serieuze manier Google Ads inzetten. Zoals X8 Agency, waarschijnlijk de oudste Google Ads gebruiker van de Benelux (1e click op 14 april 2003 / Google Ads bestaat hier sinds maart 2003).

Daarom kan een Google Ads agency er toe bijdragen dat u via SEO hoger in Google gaat scoren. Te meer dat we ons ook toeleggen op zaken als gebruiksvriendelijkheid van website en het optimaliseren van conversies. Daarover meer specifiek een ander keer meer.

Contacteer ons gerust voor een gesprek over hoe ook u dankzij sterke SEO meer zichtbaarheid kan bekomen in Google.
We helpen u zeer graag om via sterke en duurzame SEO meer zichtbaarheid in de zoekresultaten te bekomen.