Wat maakt ons een fantastische keuze om u met uw marketing te ondersteunen?

De korte versie is dat we ons met passie, know how en een massa ervaring ten volle inzetten om u te helpen uw doelstellingen waar te maken!

Marketing gaat volgens ons om het beïnvloeden van gedrag. Om het bekomen dat mensen die u tot klant bij uw bedrijf wil maken…. dit ook vlot worden.
Of het nu gaat om b2c of om b2b, hierin spelen ALTIJD in essentie dezelfde zaken een centrale rol.

Mensen (want ook in b2b proberen we tenslotte het gedrag van mensen te beïnvloeden) kopen bij leveranciers op voorwaarde dat ze

  • die verkoper kennen
  • er een positief beeld van hebben
  • er een gevoel van vertrouwen bij hebben
  • iets waardevols verwachten te ontvangen in ruil voor het bedrag dat van hen wordt gevraagd.
Afhankelijk van uw specifieke uitdagingen en marktomstandigheden zullen we de nadruk leggen op één of meerdere van deze aspecten.

In marketing beschikt u als ondernemer over slechts 3 middelen om het gewenste bedrag – klant bij u worden – te beïnvloeden:

  • design
  • structuur
  • taal (copy/woorden)
Wat betekent dit nu concreet?

Als ik het over design heb, dan bedoel ik niet het ‘mooi maken‘ van brochures, websites en dat soort zaken. Zeker niets tegen mooi, maar design houdt meer in dat in alles wat wij produceren, bij alle contactpunten die we met de prospecten creëren, we design inzetten om de aandacht van de lezer of kijker bewust te sturen.

Te sturen naar hetgeen wij onder zijn aandacht willen brengen. Deze knop hieronder bijvoorbeeld.

Die knop heeft u toch ook zien verschijnen, niet? Dat is waar goede design toe leidt. Niet dat u bij uzelf denkt “wow, wat is dit een mooie knop“, maar wel dat uw oog en dus ook uw aandacht – door de beweging en het contrast – er automatisch naar toe getrokken werden.

Structuur dan: dat houdt de vraag in “wat plaatsen we bewust waar?” Hoe vaak voorzien we bijvoorbeeld zo’n knop, die u net had gezien op de pagina? Wat is het beste evenwicht tussen voldoende vaak aanwezig, zodat u op uw telefoon niet te lang moet terugscrollen om die stap te kunnen zetten enerzijds, maar ook niet dusdanig vaak dat u het irritant gaat vinden.

Er is een reden waarom een webshop als Coolblue bijvoorbeeld, in de mobiele versie op elk moment deze knop onderin uw scherm plaatst.

coolblue knop

Wat plaatsen we op welke plek om de kansen te maximaliseren dat de klant doet wat u hoopt dat hij zal doen? Hoe maken we het de bezoeker zo gemakkelijk mogelijk om de volgende stap te zetten? Hoe zorgen we er voor dat we zoveel mogelijk twijfel of onzekerheid wegnemen bij de prospect? Welke triggers plaatsen we waar om onze doelen waar te maken?

Dat is waar structuur naar onze mening over gaat.

En tenslotte hebben we taal. Over taal, copywriting en teksten hebben we het uitgebreid op een andere pagina van onze website. Belangrijk om weten is dat het gebruik van taal in marketing tot doel heeft de lezer te verleiden en overtuigen om  klant bij u te worden.

“Werken met X8 Agency is als autorijden met een V12. Een echte aanrader.”

– Erik Saelens, CEO Brandhome

“X8 Agency boekt voor ons ieder jaar weer verbluffende resultaten.”

– Peter Rafferty, Directeur EMBA Antwerp Management School