Copywriting

Waarom is sterke copywriting zo belangrijk?

Omdat de woorden die u kiest, de woorden die uw prospect leest het allerbelangrijkste middel is dat u ter beschikking heeft om een connectie te maken met de bezoeker van uw website of de lezer van uw drukwerk.

En zonder connectie…. gebeurt er verder niets!

Copywriting is het voor de hand liggende middel om iets te laten gebeuren. Liefst dat iets wat u dichter bij uw doel brengt.

Bijna alles verandert steeds sneller. U kunt een nieuwe vaardigheid leren en die zes maanden later bijna volledig nutteloos zien worden. Omdat “het algoritme is veranderd” of “de technologie is veranderd“.
Maar er zijn ook zaken die nooit zullen veranderen: elke website, elke brochure of flyer, elk gesprek bevat woorden. Dat komt omdat de juiste woorden verkopen.

Copywriting is en blijft dus essentieel. Goede copywriting helpt uw bedrijf het beter te doen.

copywriting voor SEO
Teksten die écht zin geven bij u te kopen

Vaak loopt er iets mis bij copywriting. Zeer vaak net hetzelfde. De copywriter schrijft voor u…

Nu denkt u misschien ‘ja, voor wie anders zou hij dan moeten schrijven?‘… Het antwoord op die vraag geef ik u zo, maar lees eerst nog even mee.

Het aantal websites en drukwerken van ondernemingen die ik tegenkom en niet meer dan een diepe geeuw van verveling bij me opwekken is onthutsend. Niet omdat ik moeilijk doe. Niet uit een vorm van misplaatste arrogantie. Maar omdat ze allemaal exact hetzelfde vertellen.
U denkt dat ik overdrijf? Bekijk dan hieronder een zeer beperkte selectie uit een onderzoek dat we onlangs voor een klant (accountantskantoor) deden:

copywriting banaal

De namen van de kantoren hebben we bewust verborgen, want we willen deze ondernemers niet specifiek met de vinger wijzen. Mede omdat we meer dan 20 gelijkaardige homepages van websites van accountantskantoren tegenkwamen tijdens dit onderzoek over copywriting.

Hoe moet een zoekend ondernemer wijs geraken uit deze sites die:

 1. Alle bijna net hetzelfde zeggen?
 2. Het bijna uitsluitend over zichzelf hebben?

Als u bovendien weet dat – volgens onderzoek van Google – de gemiddelde mens een aandachtsspanne heeft van minder dan 3 à 4 seconden (sommige onderzoeken maken zelfs gewag van 0,2 seconden!), dan begrijpt u toch ook dat het geen enkel nut heeft net hetzelfde te vertellen als iedereen anders.

En dat is waar goede copywriting voor u het verschil kan maken. De aandacht vasthaken van de lezer. Die lezer stap per stap leiden naar de overtuigingen over uw producten of diensten, waarvan u weet dat die goede argumenten zijn om klant bij u te worden.

Hiermee heeft u meteen ook het antwoord dat ik u eerder beloofde: ‘voor wie anders is copywriting dan voor de ondernemer?
Goede copywriting is er voor de lezer! Om uw toekomstige klant binnen te halen.

Sterke copywriting die wat voor u opbrengt gaat – zeker in eerste instantie- niet over u, maar maakt een connectie met de lezer.

Ideaal zorgt goede copywriting ervoor dat die lezer het gevoel krijgt dat de tekst hem op het lijf geschreven is.

Zo’n “ja, dat is precies waar ik mee zit“-gevoel.

Hoe zorgen wij voor uitstekende copywriting voor u? Voor copywriting die u de resultaten oplevert waar u naar verlangt?

Laat me dit uitleggen aan de hand van een beeld dat u allicht bekend is. Wanneer een procureur in een strafzaak een jury zover wil krijgen dat ze de beklaagde effectief schuldig bevinden, hoe gaat die procureur dan te werk?

Denk even terug aan de selectie websites van accountants van zonet. Gaat die procureur uitgebreid uitleggen wat hij doet?

“Welkom bij procureur xyz…”?

“Met dit pleidooi wil ik u informeren over hetgeen ik doe…”?

“Polyvalent procureur. Als expert profileer ik me als een betrouwbare partner van de rechtbank…”?

“Al meer dan 20 jaar ben ik een openbaar aanklager en zorg ik ervoor dat misdadigers niet aan hun straf ontkomen…”?

“Ik ben één van de meest bekwame ervaren en bekwame aanklagers van het land…”?

Nee dus! U heeft het misschien niet gemerkt, maar de 3 eerste regels zijn zo goed als letterlijke aanpassingen van de teksten van de websites van accountantskantoren die we u boven toonden.

Want het enige wat er dan zou gebeuren is dat de jury in slaap zou vallen.

copywriting procureur

Hoe gaat de procureur het dan wel aanpakken? En wat heeft dit met copywriting te maken? De antwoorden komen er zo aan.

De procureur weet dat de juryleden van bepaalde zaken overtuigd moeten geraken opdat ze de beklaagde zouden veroordelen.

In essentie moeten de juryleden overtuigd worden dat de beklaagde schuldig is uiteraard! Dat het dus voor de hand ligt deze te veroordelen.
Om tot die overtuiging te geraken, moet de procureur de juryleden overtuigen van een aantal bouwstenen die onvermijdelijk tot die ‘schuldconclusie’ leiden.

Zo zal hij allicht aantonen dat er getuigen zijn die de dader gezien hebben op de plaats van de misdaad op het moment ervan. Dat er vingerafdrukken van de beschuldigde gevonden werden op het moordwapen. Dat er DNA sporen van hem op de plaats van de misdaad zijn. Dat nog andere getuigen daags voor de misdaad een zeer felle en agressieve ruzie tussen beschuldigde en slachtoffer gezien of gehoord hebben enz….

Dan pas… zal de jury tot de finale, en door de procureur, beoogde conclusie komen.

Bij copywriting voor uw bedrijf geldt net hetzelfde proces!

Om goede copywriting voor u neer te zetten, onderzoeken we samen met u (met een modewoord duidt men dit aan met ‘in co-creatie’) welke partiële overtuigingen een rol spelen bij de besluitvorming van uw prospecten om zin te hebben klant bij te worden.

Deze copywriting oefening hebben we zeer recent uitgevoerd voor het accountantskantoor dat klant is bij ons. En dan kom je tot heel andere teksten, die de banaliteit doorbreken. Copywriting die de aandacht van de lezer vastgrijpt en deze het gevoel geeft dat dit accountantskantoor beter voor hem geschikt is als dienstverlener dan die andere die het vooral over zichzelf hebben.

Wegens afspraken rond geheimhouding mogen we de inhoud van die copywriting, van die teksten, niet hier met u delen. Wat we wel met u mogen delen is de reactie van de klant bij het doornemen van deze copywriting:

copywriting reactie

Zo’n toffe, positieve reactie op je copywriting is leuk natuurlijk. Maar nog leuker is het dat die reeks teksten nu ook concreet ingezet wordt in de b2b prospectie van het bedrijf en we de resultaten mee mogen volgen.

Want nogmaals, copywriting is niet de kunst van het schrijven. Copywriting is zelfs niet de kunst van het goed schrijven.

Maar copywriting is de kunst van het schrijven met het oog op uw doelstellingen en uw resultaten. Copywriting moet er voor zorgen dat uw prospecten veel dichter bij een aankoop bij u staan dan voorheen. Mogelijk, in het geval van e-commerce, zelfs online meteen die aankoop doen.

Als u hulp wil bij uw teksten, contacteer ons dan gerust en we nemen de mogelijkheden samen door om sterke copywriting op maat van uw bedrijf, uw uitdagingen en uw doelstellingen aan te leveren.

copywriting

Copywriting in de vorm van korte slagzinnen

COPYWRITING OM KORT EN KRACHTIG TE VERWOORDEN WAAR EEN MERK VOOR STAAT

 • Verlies geen tijd. Verlies gewicht. (LFC)
 • Pour votre voiture d’occasion faites le choix Imexso. Votre auto à risque zéro (Imexso)
 • De kwaliteit dons van FJA Oeyen begint waar dat van anderen eindigt. (FJA-Oeyen)
 • Verander je lichaam. Verander je leven. (LFC)
 • “The Antwerp Diamond Bourse is more than just a place where diamonds are bought and sold. It is the critical intersection that facilitates the international diamond business in Antwerp.” (Beurs voor Diamanthandel)
 • Wij vechten voor uw rechten. (Claim-It)
 • Bureaustoelen nodig? Bij Kantoor-Express zit u goed (Kantoor Express)
 • Tandlabo Freida tovert uw glimlach binnen het uur terug! (Tandlabo Freida)
 • Persoonlijke aanpak van A… tot Relax (Staopstoel shop Antwerpen)
copywriting CandyCard

Copywriting voor relatiegeschenken in chocolade

HOE ONDERSCHEID JE JEZELF VIA COPYWRITING VAN DE TALLOZE RELATIEGESCHENKEN WAAR DE B2B KLANT UIT KAN KIEZEN?

“Vindt u het ook niet steeds moeilijker de aandacht te krijgen en vast te houden van uw doelgroep?

CandyCard chocolade is geen snoep. Het is de start van een vruchtbare conversatie met uw klant.”

copywriting Anaco

Copywriting voor Anaco, een bedrijf dat bemiddelt tussen opdrachtgevers en binnenschippers

HOE WIN JE, VIA DE GEPASTE COPYWRITING, HET VERTROUWEN VAN DE ZELFSTANDIGE BINNENVAARDER?

“Als u met Anaco werkt dan staan we naast en achter u. Maakt u deel uit van een groep, ik wil bijna schrijven, ‘hoort u bij onze familie.’
En voor mensen uit onze familie doen we veel. Daar hebben we alles voor over. We halen voor u altijd het onderste uit de kan. Vechten voor u door te onderhandelen in uw belang. Wij kennen uw beroepsleven door en door. We begrijpen wat er voor u van belang is en kennen u, uw schip en vaak zelfs uw gezin. We weten, dankzij onze contacten met talrijke belangrijke opdrachtgevers, wat er leeft in de markt. Waar de kansen op elk moment voor u liggen. Wat we kunnen bekomen voor onze binnenschippers. Voor onze familie. ”

Copywriting voor Dr. Coralie Braet, acupuncturist in Antwerpen

HOE HELPT GOEDE COPYWRITING OM MENSEN ZOVER TE KRIJGEN OM EEN EERSTE KEER ACUPUNCTUUR TOE TE LATEN PASSEN?

“Ik heb voor dit vak gekozen om mensen te helpen, om u echt beter te maken.”

[…]

“Hoe voelt u zich nu trouwens? Op en top perfect? Dan heeft u mij niet nodig!
Maar als u de indruk heeft dat het beter zou kunnen en moeten gaan met uw lichaam, lees dan verder mee.”

[…]

“De Chinese geneeskunde kon me meteen bekoren, omdat ze uitgaat van de patiënt, van u, als geheel. Het is dus een holistische benadering van de geneeskunde waar gezocht wordt naar de oorsprong van de klachten in relatie tot de mens. Op die manier doe ik niet aan symptoombestrijding maar los ik innerlijke hindernissen en knooppunten bij u op, waarbij ik werk aan een beter mentaal en lichamelijk (energetisch) evenwicht.”

copywriting Rob

Copywriting voor een slotenmaker die ook inbraakbeveiliging wil aanbieden en verkopen

HOE SCHEP JE, AAN DE HAND VAN JE COPYWRITING, VERTROUWEN IN EEN SLOTENMAKER ALS JE WEET DAT VEEL CONSUMENTEN SLECHTE ERVARINGEN HEBBEN GEHAD OP DIT GEBIED?

“Als mensen me vragen naar hun huis of appartement te komen zien, dan bekijk ik hun woning door de ogen van iemand die slechte bedoelingen heeft. Zoek ik langs waar een dief kan binnen raken. Ik oefen dit beroep al meer dan 20 jaar uit en woon zelf in Wilrijk met mijn vrouw en 2 kleine kindjes. Ik weet perfect wat het betekent zich veilig te willen voelen in je eigen huis. Dat combineer ik met een perfecte kennis van alle middelen die je kan inzetten voor inbraakpreventie. Het is mijn oprechte wens er voor te zorgen dat u zich thuis veilig en gerust voelt. Om het in spreektaal te zeggen ‘dat mensen met hun pollen van ùw spullen afblijven’.”

Wat doen we concreet voor u inzake copywriting?

STAP NA STAP RESULTAAT HALEN DANKZIJ STERKE COPYWRITING

De X8 Agency aanpak voor copywriting is even eenvoudig als logisch. Na een kennismakingsgesprek analyseren we de manier waarop consumenten over uw producten en diensten denken en voelen; gaan we na welke teksten kunnen overtuigen, verleiden en klanten werven; brengen we een eerste glashelder advies uit. En dan beginnen we aan het copywriten zelf.

Wij kunnen u op het vlak van copywriting als volgt helpen:

 • Met u spreken om uw vak, bedrijfsfilosofie en merk zo goed mogelijk te begrijpen
 • Ons verdiepen in de wensen en het taalgebruik van uw prospects
 • Identificatie van belangrijkste triggers en argumenten
 • Schrijven van teksten die rationeel overtuigen en tegelijk emotioneel verleiden
 • Sterke slogans bedenken

Eigenlijk met alles waar copywriting voor nodig en nuttig is.

Wat is copywriting eigenlijk precies?

Copywriting is het opstellen van tekst om te informeren, te inspireren of te overtuigen. In de meeste gevallen wordt copywriting gebruikt om de verkoop en conversie te verhogen. Mediums waarop copywriting wordt toegepast zijn onder andere verkoopbrieven, blog posts, advertenties en social media posts.

Waar zorgt sterke copywriting voor?

Is copywriting in dit tijdperk van video en podcasts nog steeds belangrijk?

In één woord: ja.

Hier zijn enkele van de voordelen die u kan ervaren dankzij goede copywriting:

 • Hogere conversiepercentages op belangrijke pagina’s
 • Betere structuur en flow van artikelen
 • Meer betrokkenheid bij uw social media posts
 • Meer mensen delen uw inhoud
 • Zorgen voor meer herkenning bij uw doelgroep

Met andere woorden: copywriting kan bijna elk element van uw marketing verbeteren.

Dit omvat uiteraard artikelen en verkooppagina’s. Maar copywriting speelt ook een belangrijke rol bij het creëren van:

 • Video scripts
 • Blogpost kopteksten
 • Webpagina meta beschrijvingen – dus SEO
 • Outreach e-mails
 • YouTube video beschrijvingen
 • Podcast beschrijvingen
 • Interviewvragen
 • Facebook berichten
 • Persberichten
 • ‘Over Ons’ pagina teksten
Wat doen we als we aan copywriting werken?

Onnodig te zeggen dat we tijdens copywriting het grootste deel van onze dag met schrijven doorbrengen. Maar bij copywriting doen we meer dan woorden achter andere woorden zetten.

Marketers die ervaren zijn in copywriting besteden veel tijd aan het leren kennen van hun klanten. Ze investeren ook tijd in het begrijpen hoe het product waarover ze schrijven hun prospects kan helpen.

Als u teksten voor uw eigen product of dienst schrijft, weet u waarschijnlijk al wat het is, hoe het werkt en hoe het zich verhoudt tot de concurrentie. Het is de taak van copywriting om de gedachten, angsten en verlangens van uw publiek te leren kennen. En hoe ze deze dingen in hun hoofd verwoorden. Op die manier kunt u teksten schrijven die hen direct aanspreken.

De sleutel voor copywriting die converteert is één eenvoudige regel:

Schrijven zoals uw klanten praten.

Want als we dat voor u doen met onze copywriting, dan zullen prospects uw zeggen: “Dit product (of deze dienst) is echt iets voor mij!“.

Dat is precies waar wij naar streven in copywriting. Er voor zorgen dat uw prospect zin heeft in hetgeen u aanbiedt. Want dat maakt de job van uw verkopers zoveel gemakkelijke.

Copywriting draagt zo op een directe manier bij tot betere resultaten voor uw onderneming.