Content

Succesvolle SEO vereist inhoud die de hele aankoopcyclus ondersteunt

divide
SEO-Google

SEO moet zorgen voor meer bezoekers op uw website. De vraag is: welke bezoekers?

Elke SEO specialist heeft deze woorden al gehoord: “Ik heb meer bezoekers op mijn website nodig.

Het lijkt er op dat websites zich steeds minder richten op de eerste fases van het aankoopproces (algemeen informatieve en didactische teksten), maar steeds meer de focus leggen op op het genereren van leads op basis van aanbiedingen en promoties. Naar mijn mening is dit een kortzichtige strategie. Een aanpak die niet naar een groot volume aan waardevol verkeer op de site leidt. Succesvolle SEO programma’s vereisen inhoud, die overeenstemt met alle verschillende stappen in een koopproces, op de site.

Verkeerde inschattingen leiden tot zwakkere SEO

Wanneer ik een klant vertel dat hij meer brede inhoud op zijn site moet plaatsen, om zo zijn SEO te ondersteunen, krijg ik vaak de volgende twee reacties:

“We gaan toch niet goed kunnen scoren in de zoekresultaten voor zo’n algemene onderwerpen en zoekwoorden met een hoog volume.”
“Die bezoekers worden toch geen klanten.”

De angst niet hoog te staan in de resultaten met dergelijke inhoud lijkt sterker door te wegen dan het gevoel van ‘laten we het proberen.’ Deze logica zal uw creativiteit inzake SEO en uw resultaten sterk inperken.

Want door goede, relevante content op uw site te plaatsen, nuttige informatie, zou u plots net wel goed beginnen scoren voor een heleboel afgeleiden van die zoekwoorden met een hoog volume.

Het idee dat verkeer op de site, afkomstig van brede zoekwoorden, niet zal leiden tot conversies komt vaak vanuit de ervaring met pay per click programma’s zoals AdWords. Want daar blijken heel brede zoektermen inderdaad veel minder rendabel dan meer gerichte, concrete zoektermen die een koopintentie aangeven. Wat veel mensen niet voldoende inzien is dat SEO en pay-per-click anders in elkaar steken. En dat het traject dat de klant voor een aankoop aflegt geen ononderbroken rechte lijn is. Eerder een kronkelend gebeuren met verschillende tussenstops. Deze foute redeneringen beperken het potentieel van vele websites en beperken de resultaten de meeste websites behalen met hun SEO.

Uw website is er meestal in de 1e plaats voor uw toekomstige klanten

Het doel van zoeksites, als Google en Bing, is mensen met vragen te leiden naar websites met antwoorden. Veel van die ‘zoekers’ kunnen potentieel uw klant worden.

Een uitstekende website helpt die prospecten en toekomstige klanten. Zorg er voor dat u unieke, wervende en behulpzame informatie op uw site plaatst. Deze zal uw toekomstige klanten helpen stappen te zetten in het zoek- en koopproces. Dit houdt in dat u content schrijft die bekendheid geeft aan uw producten en diensten, de bezoekers iets aanleert en er tegelijk voor zorgt dat ze een gunstig beeld van u hebben, met u in contact willen treden en zaken doen.

Mik breder met uw SEO

Indien uw site er enkel op gericht is direct klanten te werven, of onmiddellijk te verkopen, dan is uw scope u veel te nauw. U mist enorme marketing opportuniteiten om zoeksites voor u te laten werken. Om via de zoeksites te werken aan bekendheid, imago en het bouwen van vertrouwen in uw zaak. U mist de kans mensen met u in contact te laten treden in de eerste fases van hun aankoopcyclus.

Wees zeker niet enkel gefocust op het eindresultaat, op de allerlaatste stap. Zorg er voor dat uw site een SEO strategie hanteert die uw zakelijke doelen werkelijk ondersteunt. Help toekomstige klanten doorheen hun verkenning- en aankooproces. Zorg er voor dat uw SEO aanpak uw site afstemt op de noden van uw toekomstige klanten. Zodat ze uw leren kennen, vertrouwen, een gunstig beeld van u hebben en ja…. uiteindelijk bij u kopen.

Zin om van gedachten te wisselen over deze visie over SEO en de concrete toepassing ervan? Get in touch.