Verschillende redenen waarom bedrijven gebruik moeten maken van Facebook advertenties.

Content

Social Media is kosteneffectiever dan de traditionele reclame

De eerste reden is dat potentiële klanten zich op Facebook en Instagram bevinden en dat deze platforms veel goedkoper zijn dan de traditionele marketingkanalen. Begin met een budget dat u zich kunt veroorloven en ontdek zo wat er voor u werkt.

Traditionele marketing is zijn effectiviteit aan het verliezen en de kosten zijn de afgelopen 5 jaar gestegen. Wij geloven nog steeds in offline marketing inspanningen, maar we zijn er van overtuigd dat dit soort reclame u meer zal kosten dan het inzetten van Facebook advertenties.

Facebook heeft impact

De tweede reden is dat Facebook advertenties het voetverkeer kunnen aandrijven en leads kunnen genereren als ze op de juiste manier worden ingezet. De inhoud die u deelt op Facebook en andere social media kanalen stelt u in staat om uw naamsbekendheid te ontwikkelen, vertrouwen op te bouwen en geloofwaardigheid op te bouwen met resultaten op lange termijn.

Deze tactiek gaat verder dan mensen te laten reageren op uw advertentie op Facebook. Het brengt ook een enorm rendement op de investering en is geweldig voor het ontwikkelen van relaties in de lokale gemeenschap waar u woont en werkt. Facebook advertenties laten mensen om u heen weten wie u bent en verwijzen u door naar iedereen die ze kennen. U wilt telefoontjes krijgen van mensen die zeggen: “Hé, ik zie je steeds weer op Facebook.”

Facebook advertenties – eerste stappen

De eerste stap om te beginnen aan Facebook advertenties is het opzetten van een paar verschillende segmenten van ‘koude’ doelgroepen op basis van een goed inzicht van wie en waar uw ideale klant is. Een koude doelgroep bestaat uit mensen die waarschijnlijk niets over u of uw bedrijf weten, maar die wel passen bij het type van uw ideale klant.

Een lokaal bedrijf zou Facebook heel anders moeten benaderen dan een groot eCommerce bedrijf of een bedrijf dat een nationaal of internationaal publiek moet bereiken. Word echter niet te specifiek in uw lokale Facebook targeting en elimineer niet te snel te veel mensen in uw stad.

Begin met een bredere koude doelgroep dan u intuïtief zou aannemen, op basis van uw geografische locatie, geslacht of leeftijd en interesses. Afhankelijk van het soort bedrijf dat u runt, kunt u geleidelijk aan filters en lagen toevoegen, zoals de burgerlijke staat, leeftijden, interesses om te zien welke resultaten u hiermee krijgt.

Opties voor locatiebepaling voor lokale bedrijven

Als u een bedrijf heeft dat afhankelijk is van voetverkeer of handelt in dure artikelen, begin dan met de gebieden in uw stad waar uw ideale klant zou kunnen wonen. Wie mensen naar een fysieke locatie wil lokken of een bepaald soort klanten wil aantrekken, moet zich richten op de delen van de stad waar zijn ideale klant zich waarschijnlijk zal bevinden. M.a.w. zeer specifiek zijn over die plaatsen is een belangrijke targeting optie.

Hoewel Facebook niet langer targeting op basis van postcode toestaat, is het mogelijk om doelgroepen te bouwen op basis van een specifiek adres of pin-drop op een kaart.

Deze techniek laat u ook toe gebieden van uw stad op dezelfde manier uit te sluiten. Ter illustratie, een gebied met lagere inkomens dat direct naast een high-end deel van de stad ligt, kan worden weggelaten en bespaart u het verspillen van reclamebudget op mensen die niet de juiste persoon zijn voor uw product of dienst.

Bouw een publiek rond een mix van verschillende pin-drops of adressen en in trefgebieden die u associeert met uw ideale klant. Dit doelgebied is uw beste kans om al vroeg in uw Facebook advertenties sterke resultaten te zien.

Hoewel het (nog) niet voor alle adverteerders op grote schaal beschikbaar is, is Facebook momenteel bezig met de ontwikkeling van technologie om mensen die onlangs uw bedrijfslocatie hebben bezocht of binnen een straal van 1 mijl van uw bedrijfslocatie zijn geweest, automatisch te retargeten. Blijkbaar wordt dit nog steeds getest met bepaalde bedrijven en is het nog niet klaar om grootschalig te worden uitgerold.

Leeftijd- en gender-targets voor lokale bedrijven

Leeftijd, geslacht en locatie zijn de hoogste targetingopties die Facebook biedt. Net als bij locatietargeting zijn leeftijd en geslacht voor de meeste bedrijven misschien geen factor van betekenis. Targeting per geslacht en leeftijd stelt u eventueel in staat om elke groep op een andere manier te benaderen.

Interest targeting voor lokale bedrijven

Als u interesse targeting aanpakt, beperkt u dan niet tot de interesses die al te precies mensen identificeren die uw product of dienst wilenl hebben. Houd rekening met de interesses die hen identificeren als het juiste type persoon die uw product of dienst goed zou kunnen bevallen.

Vind publieke figuren en influencers in uw branche of gerelateerde merken. Een yogastudio kan gebruik maken van de beste online yogadocenten, fitnesskleding- of gezondheidsvoedingsmerken als interesses bijvoorbeeld. Het idee is om verder te denken dan het zich richten van mensen die van yoga houden en te kijken naar de andere dingen waar uw ideale klanten waarschijnlijk ook in geïnteresseerd kunnen zijn. De kans is groot dat zij ook geïnteresseerd zijn in wat u aanbiedt.

Facebook advertentie fouten die lokale marketeers maken en hoe ze te voorkomen

Als het gaat om Facebook advertentiecampagnes, zijn er drie fouten die we vaak tegenkomen: (1) niet eens proberen om Facebook advertenties op te zetten, (2) niet bereid zijn om genoeg tijd en geld te investeren in het goed maken van de advertentiecampagnes, en (3) het gebruik van de verkeerde strategie. Facebook advertenties bieden veel mogelijkheden. Het is een grote fout om ze volledig over het hoofd te zien. Maar laten we fouten (2) en (3) nader bekijken.

Niet genoeg tijd en geld investeren

Wees bereid om de tijd en geld voor Facebook advertenties te budgetteren om tastbare resultaten te zien. Zelfs als u alleen bereid bent 10 euro per dag aan uw advertenties te besteden, kan dat voor sommige (zeldzame) bedrijven al voldoende zijn. Bedrijven met hoge kosten per lead of kosten per acquisitie zullen veel meer moeten uitgeven dan dit voor hun Facebook advertenties.

Het uzelf niet gunnen van voldoende budget kan de campagne om zeep helpen voordat ze zelfs maar echt begint te draaien. Zonder voldoende ondersteuning hebben uw Facebook advertenties geen schijn van kans om de juiste mensen te bereiken. Evenmin zult u in staat zijn om meerdere parameters te testen en te optimaliseren, zoals de afbeeldingen, video’s, kopregels, teksten en doelgroep.

Elk aspect van de advertentiecampagnes die u voert moet worden getest!

De verkeerde strategie hanteren

De verkeerde strategie of een verkeerd begrip van uw doelstellingen is een groot probleem. Als u niet de vorderingen in de richting van uw doelstellingen bijhoudt, weet u niet of uw advertenties en andere marketinginspanningen werken, noch hoe u die kunt aanpassen. Deze ontkoppeling tussen campagne en resultaat kan het succes van uw bedrijf op lange termijn breken en/of kan ertoe leiden dat u uw allerbeste kansen op inkomsten stillegt.

Veel lokale bedrijven hechten niet veel waarde aan het uitbreiden van hun e-maillijst of negeren deze. Facebook is een geweldig platform om u te helpen adverteren, maar e-mail is nog steeds een van de weinige activa die u daadwerkelijk in uw bezit heeft. U mist een gratis marketingkans als de groei van uw e-mail lijst niet een primair doel voor uw marketing inspanningen is.

Als uw doel is om meer voetverkeer naar uw bedrijf te leiden of het genereren van leads, maar u houdt de data niet correct bij, dan zal u niet weten of uw marketinginspanningen de juiste resultaten opleveren. U zult ook niet in staat zijn om te bepalen welke advertenties de laagste kosten per lead hebben of de hoogste kwaliteit klanten produceren voor uw lokale bedrijf.

Creëer video-content

Als een foto meer waard is dan duizend woorden, dan is een video een heel boek waard, omdat u in korte tijd veel meer van uw boodschap kunt overbrengen. Mensen hebben een korte aandachtsspanne en zijn meestal makkelijker bereid om een video te bekijken dan een lange post te lezen.

Video is ook een geweldige manier om uw kijkers te segmenteren en ze vooraf te kwalificeren als uw ideale publiek. Als een Facebook gebruiker een video bekijkt over uw producten of diensten, of de branche waarin u zich bevindt, kunt u die persoon markeren als interesse hebbend in hetgeen u aanbiedt. Iedereen die een aanzienlijk deel van de video bekijkt, heeft duidelijk een sterke interesse in uw merk en propositie. Dit versmalt uw potentiële publiek nog verder.

Hier is een kans om meer vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen en hen te verleiden tot toekomstige aankopen bij u. U weet nu dat dit op een bepaald niveau de juiste mensen zijn om uw toekomstige advertenties of meer inhoud te tonen.

Video is waarschijnlijk het meest geconsumeerde medium op dit moment, maar het moet wel op een verstandige manier worden gemaakt en geproduceerd om effectief te zijn. Een video kan grappig of onderhoudend zijn en toch in principe nutteloos als het niets te maken heeft met wat het merk verkoopt of het publiek er niet toe aanzet om een oproep tot actie te voltooien.

Video op sociale media moet aan andere normen voldoen dan op televisie om succesvol te zijn. Als u hulp hierbij nodig heeft, contacteer ons dan gerust en we helpen u graag.

Facebook advertenties voor lokale bedrijven – conclusie

Mede omdat u Facebook advertenties kan schalen vanaf een zeer beperkt budget tot hun maximale potentieel, u zoveel parameters kan bijsturen en de consument zoveel tijd doorbrengt in de sociale media, zou het oprecht zonde zijn hier geen gebruik van te maken.

Maar we beseffen maar al te goed dat u het nu al druk heeft met uw zaak en allicht onvoldoende tijd heeft om u ook nog eens voldoende te verdiepen in alle modaliteiten van sterke Facebook advertenties. He is net daarom dat we u onze hulp aanbieden. Contacteer ons als u een goed gesprek wil over uw mogelijkheden inzake Facebook advertenties.