Sinds de oprichting van Instagram heeft het platform de social mediabetrokkenheid op een nieuwe manier gedefinieerd. De concurrentie wordt er gaandeweg hevig is en het succes zal steeds ongrijpbaarder worden. Maar het goede nieuws is dat het bij Instagram marketing niet gaat om het verbranden van miljoenen euro of het inhuren van de meest prominente influencer om uw berichten te delen. Het vereist veeleer een meer doordachte aanpak om indruk te maken op de juiste doelgroep.

Om te leren van degenen die dit vak tot in de puntjes beheersen, zijn hier zeven gevallen van Instagram marketing succes waar ieder van ons inzichten uit kan putten.

Content

Kylie Jenner

s Werelds beroemdste sociale media familie heeft zijn nieuwste ster in de vorm van de jonge miljardair Kylie Jenner. Hoewel de 22-jarige geboren werd in gunstige omstandigheden, is het haar verdienste dat Kylie Cosmetics een overvolle markt heeft doorkruist en haar in slechts drie jaar tijd een 10-cijferige omzet heeft doen bereiken. Een deel van dat succes lag aan hoe Kylie Instagram marketing, met een onstuimige mix van verhalen en live en interactieve berichten met een persoonlijke touch, succesvol inzet.

Kylie Jenner instagram marketing

Kylie Jenner Instagram marketing

Lego

Herinnert u zich de koninklijke bruiloft in mei van vorig jaar nog? Het was een van de meest bekeken wereldwijde evenementen. Maar wat had Lego er in hemelsnaam mee te maken? Het is immers gewoon een merk dat speelgoedblokken verkoopt, toch? Fout, en dat komt omdat het bedrijf altijd voorop heeft gelopen bij het aangrijpen van belangrijke gebeurtenissen. Lego heeft de trendy hashtag #RoyalWedding ingezet om een video te delen over de ceremonie, in de vorm van de kenmerkende blokken die het bedrijf maakt.

Met meer dan 150.000 views van de video tot nu toe is het veilig te stellen dat Lego een gouden zaak aan deze Instagram marketing heeft gedaan. De les voor anderen is om op een trendy wereldevenement mee te liften door het uw eigen evenement te maken, aan de hand van de bijbehorende beelden op Instagram.

Lego Instagram marketing

Lego Instagram marketing

Tesla Motors Instagram marketing

Wat is er leuker dan het besturen van een gamified versie van een exceptionele auto? Tesla Motors deed precies dat, door samen te werken met Vector Unit om Tesla auto’s in hun spel Beach Buggy Racing 2 te integreren. De promotievideo die op Tesla’s Instagram werd geüpload, heeft bijna twee miljoen views opgeleverd. De les inzake Instagram marketing hier is duidelijk: zoek niche partnerschappen die u in staat stellen om gemakkelijk een alternatief, geboeid publiek te identificeren en te bereiken.

Tesla Instagram marketing

Tesla Instagram marketing

Airbnb

De meeste marketeers hebben ten onrechte de perceptie dat je op zoek moet gaan naar één enkele post om miljoenen views te vergaren en viral te gaan. Die strategie brengt weliswaar voordelen met zich mee, maar u moet ook leren van degenen die een stabiele, continu relevante invloed aanbieden. Airbnb is zo’n innovatief bedrijf, en hun Instagram tijdlijn houdt ons, dag in dag uit, de droom voor van een wereldwijde verkenning. Het merk haalt voortdurend – door gebruikers gegenereerde – inhoud van verschillende Airbnb locaties over de hele wereld en roept daarbij opvallende beelden op die u zeker naar meer zullen doen verlangen. De tijdlijn is mooi, maar ze genereert ook een constante stroom van betrokkenheid voor elke post. Dit is duidelijke een veel betere Instagram marketing strategie voor servicegerichte merken dan het streven naar éénmalige wonderen.

Airbnb Instagram marketing

Airbnb Instagram marketing

Nike Instagram marketing

Weinig bedrijven maken een populairdere sneaker dan Nike, dat is zeker, maar kan hetzelfde worden gezegd over hun Insta-deskundigheid? Het antwoord is duidelijk ja. Het bedrijf kwam onlangs met een briljante strategie om de interesse in de komende nieuwe React schoen aan te wakkeren. De geprezen campagne omvatte een React die bovenop kussens, veren en sponzen werd geplaatst. Een unieke manier om het universele comfort van de schoen over te brengen. Nike raakte een gevoelige snaar met deze React en bereikte zeven miljoen views toen er een aanvullende productlanceringsvideo werd geüpload. Dit was uiteindelijk hun meest bekeken post van 2018. De les hier is om het belang van opbouw en relevante associaties in Instagram marketing te begrijpen.

Nike Instagram marketing

Nike Instagram marketing

Stella Artois

Stella Artois begon 2018 in de V.S. met een heel kwartaal dat uitsluitend gewijd was aan bewustmaking en fondsenwerving voor hun liefdadigheidspartner, Water.org.

Tijdens de campagne heeft de aankoop van elke Stella Artois Chalice Limited Edition bijgedragen tot de levering van 5 jaar schoon water aan iemand in de ontwikkelingslanden.

Om de verkoop van deze chalices te bevorderen, publiceerde het biermerk een combinatie van korte product- en spraakmakende video’s met Matt Damon, de mede-oprichter van Water.org. Ze gebruikten ook de #GiveThemTimeBack hashtag die andere merken en individuen heeft aangespoord om de zaak te ondersteunen. Een prachtig staaltje van Instagram marketing dat o.a. perfect inspeelt op de wensen van Gen-Z om de wereld via hun consumptiegedrag te verbeteren.

Stella Artois Instagram marketing

Van’s Instagram marketing

Vans’ Instagram account is gemakkelijk herkenbaar aan de unieke uitstraling van hun schoenen.

Echter, een van hun meest succesvolle Instagram marketing campagnes vond plaats toen ze gebruik maakten van de diepe band die hun klanten hebben met Marvel.

Om hun Van’s Marvel collectie aan te kondigen, deelden ze een eenvoudig, vintage uitziend geanimeerd beeld van Marvel’s SpiderMan die over het scherm glijdt.

Dit viel aanzienlijk op ten opzichte van hun typische feed, zodat ze met succes het verkeer naar de pagina met updates en naar de #VansxMarvel hashtag, die nog steeds dagelijks door tientallen Instagram gebruikers wordt gebruikt, konden leiden.

Vans Instagram Marketing

Instagram marketing ondersteuning

Nood aan ondersteuning en hulp bij uw Instagram marketing? Contacteer ons er gerust over.