Gebruikt u Facebook-advertenties om leads te genereren? En u wil meer Facebook leads omzetten in klanten?

In dit artikel geef ik u 5 effectieve tips om de kans te vergroten dat uw Facebook leads klanten worden.

Content

Het belang van de conversie van Facebook leads naar klanten

Maar al te vaak hoor ik mensen, die Facebook advertenties hebben geprobeerd, beweren dat de leads die ze hebben gegenereerd waardeloos waren. Omdat de leads uiteindelijk niets hebben gekocht.

Vanuit mijn ervaring is het probleem meestal niet dat de leads slecht zijn. Het echte probleem is dat bedrijven niet genoeg doen om van die leads klanten te maken.

Facebook is gewoon een tool die u kunt gebruiken om een bericht naar een bepaalde doelgroep te sturen. Als bedrijven slechte leads krijgen, komt dat vaak doordat hun vervolgcommunicatie en -strategie slecht zijn.

Beweren dat Facebook niet werkt, betekent simpelweg dat bedrijven niet naar het grotere geheel kijken. Ze beoordelen het succes van hun campagne op basis van hun eerste interactie met mensen, niet op basis van de volledige route.

U moet zich richten op de hele trechter. Elk touchpoint moet worden geoptimaliseerd voor succes. Zodat elke lead die u genereert meer kans maakt om een goede klant te worden.

Laten we vijf manieren bekijken om meer leads om te zetten in klanten. Door de ervaring te optimaliseren nadat ze een lead zijn geworden.

#1: Activeer de passieve Facebook leads met retargeting advertenties

Een van de slimste en krachtigste manieren om uw Facebook leads om te zetten in klanten is met Facebook retargeting advertenties. Zodra iemand die eerste actie heeft ondernomen (zoals het bezoeken van een bepaalde gedeelte van uw website of het downloaden van een gratis gids bvb.), kunt u ze retargeten met een advertentie die iets dergelijks kan bevatten:

“Bedankt voor het downloaden van mijn gratis gids! Zorg ervoor dat u de volgende stap hier neemt….”

Of zelfs gewoon maar het product of de productcategorie opnieuw onder hun aandacht brengen. Al dan niet met extra uitleg en/of een aanbieding.

Vaak is het niet zo dat wanneer Facebook leads die volgende actie – die u wenst te zien gebeuren – niet ondernemen, het niet is dat ze dat niet willen of dat ze niet geïnteresseerd zijn. Het kan zijn omdat ze afgeleid waren. Of omdat het toen niet uitkwam.

Hoe vaak bent u iets online gaan kopen, realiseerde u zich dat u uw kredietkaart of card reader niet bij de hand had, en vervolgens het koopproces gewoon onderbroken of beëindigd? We doen het allemaal.

Soms is er alleen een kleine herinnering nodig om iemand terug te halen om iets van u te kopen. Retargeting advertenties zijn hier perfect voor.

Mijn ervaring is dat het retargeten van advertenties naar leads met een prikkel om te kopen een van de beste ROAS (return on ad spend) campagnes is die ik ooit heb uitgevoerd. U kent het publiek. U weet wat hun probleem is (op basis van het onderwerp van uw eerdere Facebook leads campagne). Dus u kunt super specifiek en persoonlijk zijn in uw advertentietekst.

Om een Facebook retargeting campagne te creëren, moet u een aangepaste doelgroep van mensen die zijn uitgegroeid tot leads te creëren. U doet dit op basis van mensen die de bedanktpagina hebben bezocht.

We helpen u graag om dit voor elkaar te krijgen. Contacteer ons gerust hiervoor.

#2: Benader warme opt-in leads met een follow-up aankoopaanbieding… doorheen alle marketing kanalen

Om mensen ertoe te bewegen uw volgende aanbod aan te nemen (met andere woorden, om klant te worden), moet u uw aanbod duidelijk maken. Klinkt vanzelfsprekend, toch? Maar het wordt niet altijd goed gedaan.

Als ik het over een lead heb, bedoel ik meestal iemand die hetzij een concrete eerste stap op uw site gezet heeft (inschrijven voor nieuwsbrief, downloaden informatiebrochure, ergens op ingetekend, naar pagina met video’s geweest en die grotendeels bekeken…)

Als ze eenmaal die eerste stap gezet hebben, worden ze meestal naar een bedanktpagina gestuurd. De bedanktpagina is een van uw grootste kansen om het volgende aanbod te doen. De kans is het grootst dat mensen de volgende actie met u ondernemen direct nadat ze de eerste hebben genomen. Ze hebben al een zekere betrokkenheid getoond.

Om daar gebruik van te maken, plaatst u uw volgende verkoopprikkel op de bedanktpagina. Bekijk vanaf nu uw bedanktpagina als een verkooppagina voor de volgende aanbieding.

Maar daar stopt het proces niet. Begin na te denken over alle plaatsen waar uw lead nu zichtbaar kan plaatsen en maak uw vervolgaanbod op al die plaatsen. Deze plaatsen kunnen zijn:

  • het leadproces zelf: als mensen een gratis gids hebben gedownload, maak dan uw vervolgaanbod in de gids zelf.
  • in follow-up e-mails: verleid uw lead in al uw e-mails een tweede keer met uw aanbod. Dit is vooral belangrijk in de eerste e-mail omdat de open rates hoger liggen.
  • online cursussen: als iemand zich heeft ingeschreven voor een gratis cursus of voor toegang tot eender welk online platform, doe dan daar de aanbieding.

Soms moeten leads het aanbod dat u doet een paar keer zien voordat ze overtuigd worden om uw product te kopen. Geef ze niet op omdat ze de eerste keer niet van het aanbod hebben geprofiteerd.

Blijf uw aanbod doen. Blijf verschijnen.

#3: Bouw vertrouwen op bij Facebook Leads via video op uw Facebook advertentie conversie bedanktpagina

Als u de kwaliteit van uw leads wil verbeteren (dus meer van hen iets doen kopen op uw site ), dan is video een effectieve manier om dit te doen.

Denk erover na vanuit het perspectief van de consument. U bladert door Facebook en u ziet een advertentie voor een seminar dat in uw omgeving wordt gehouden. Of voor een product dat u interesseert en waar u meer informatie over wil. Het klinkt interessant voor u, dus u kunt zich ervoor inschrijven. Of een brochure downloaden.

U wordt dan naar een bedanktpagina gebracht met wat informatie over het seminarie of de brochure, maar niet veel meer dan dat. U hoort dan nooit meer iets van het bedrijf. Het is nauwelijks inspirerend om een dagje uit te trekken om naar het seminarie te rijden en het bij te wonen. En geen echte prikkel om de aankoop meteen af te ronden.

Stelt u zich nu eens voor dat de bedanktpagina een geweldige video bevat van de host van het seminarie, of de eigenaar van het bedrijf, die u bedankt voor uw inschrijving, een paar dingen deelt over wat u gaat leren, de seminarruimte laat zien, meer uitleg geeft over het product enz…

Welke klinkt aantrekkelijker?

Video helpt u een enorme hoeveelheid vertrouwen op te bouwen bij uw publiek. Als uw leads u kunnen zien, horen en van u leren door middel van video, zullen ze u veel meer vertrouwen schenken.

#4: Analyseer Facebook Leads gedrag op uw Facebook advertentie-conversie bedanktpagina

Veel tools kunnen u helpen om meer leads om te zetten in klanten. Met de 2 tools waar ik me hier op ga richten, kunt u het gedrag van uw leads volgen terwijl ze doorheen uw website gaan.

Zodra iemand heeft gekozen voor uw lead aanbod, worden ze doorgestuurd naar uw bedanktpagina. Als uw bedanktpagina fungeert als een verkooppagina voor de volgende aanbieding, is het belangrijk om bij te houden hoe mensen met die pagina omgaan.

Het is bijvoorbeeld handig om te weten hoe lang mensen op de pagina blijven. Als ze geen tijd op de pagina doorbrengen, gaan ze dan weg omdat de pagina niet snel genoeg wordt geladen? Of misschien is uw headline en/of tekst niet dwingend genoeg?

Tools kunnen u helpen om eventuele probleemgebieden of lekken in uw trechter te bepalen. Zodra u de problemen kent, kunt u ze oplossen en zo geleidelijk aan meer conversies krijgen.

Twee tools die ik graag gebruik om deze analyse te doen zijn Google Analytics en Hotjar.

Google Analytics is een gratis hulpmiddel om te bepalen of uw bedanktpagina goed aanslaat bij bezoekers. Het kan u ook vertellen of u hen genoeg beweegt tot het zetten van de volgende stap.

De bouncerate geeft aan of mensen actie ondernemen op uw pagina of dat ze onmiddellijk vertrekken. Als u vaststelt dat ze vooral ‘bouncen’, kan het suggereren dat uw koptekst niet dwingend genoeg is of dat uw pagina te langzaam laadt.

Tijd op pagina is een handige maatstaf om te bepalen of mensen daadwerkelijk tijd besteden aan de inhoud van uw pagina. Als dat niet het geval is, pakt u hun aandacht niet genoeg om ze te laten lezen. Of uw inhoud is niet boeiend genoeg.

Hotjar (gratis en/of betaalde plannen vanaf $29/maand) vergt ongeveer 5 minuten om het op uw site op te zetten. Vergelijkbaar met Google Analytics, maar het heeft wel een beetje code nodig die in de koptekst wordt geïnstalleerd om te werken. Wat Hotjar echt goed doet is dat het u in staat stelt om visueel te onderzoeken hoe bezoekers uw website gebruiken.

U kunt deze tool de bezoeken van mensen aan uw site laten registreren, zodat u ze kunt volgen bij het invullen van formulieren, het scrollen op uw pagina’s en het ondernemen van andere stappen.

Deze informatie is waardevol omdat u ziet hoe vreemden met uw site omgaan. U kunt zien of mensen uw site lezen, op specifieke links klikken of alles negeren.

#5: Gebruik de feedback van het publiek om aankoopbezwaren te identificeren en te overwinnen

Mijn laatste methode om meer leads om te zetten in klanten is er één waar te veel van ons voor terugdeinzen in de digitale wereld. En dat is gewoon vragen om feedback van onze leads.

Dit is misschien niet mogelijk als u tientallen of honderden leads per dag genereert. Maar als u niet een groot aantal leads per dag genereert, is een van de meest waardevolle dingen die u kunt doen: het persoonlijk bereiken van uw leads via Messenger of e-mail en hen te vragen waarom ze de gids downloaden? Wat heeft hen ervan weerhouden om uw product te kopen?

Het klinkt misschien basaal, maar niet veel ondernemers doen het! Maar hoe waardevol zijn hun antwoorden niet voor u? U zou kunnen ontdekken dat mensen niet goed wisten wat ze zouden kopen, wat betekent dat u het aanbod niet goed genoeg hebt uitgelegd.

Of misschien verneemt u dat ze u niet genoeg vertrouwden of dat ze uw product te duur vonden.

Al deze inzichten zijn ongelooflijk waardevol! Als iemand aarzelend is en denkt dat het te duur is, dan kan u wedden dat anderen er ook zo over denken. Dit betekent niet dat u uw prijs moet verlagen. Het betekent gewoonweg dat u uw aanbod misschien iets moet herpositioneren. Meer moet doen om de voordelen te vergroten. Of simpelweg moet praten over waarom uw product zo duur is.

Als u deze veranderingen doorvoert, zal u de bezwaren die mensen hebben kunnen overwinnen en meer conversies van leads tot klanten verwachten.

Conclusie

Ziezo, dit zijn ze dan. 5 eenvoudige maar super-effectieve manieren om meer klanten te genereren uit uw Facebook leads. Als u Facebook advertenties of andere betaalde media gebruikt, besteed dan niet alleen aandacht aan die allereerste touchpoint. Besteed ook (en vooral) aandacht aan elke touchpoint.

Als u Facebook leads genereert, maar geen van de leads koopt, is de kans groot dat het een probleem is met uw funnel, niet met uw advertenties. Gebruik de bovenstaande methoden om te testen en te optimaliseren.

Wil u hulp bij het aantrekken van Facebook leads en het rendabel omzetten ervan in klanten? Contacteer ons gerust en we helpen u de nodige stappen op de juiste manier te zetten.