Verkopen aan B2B klanten is heel anders dan verkopen aan consumenten. Veel ondernemers die nieuw zijn in de marketing van hun bedrijf in de B2B ruimte proberen om B2C methoden toe te passen die er niet voldoende werken.

Mobile Friendly Website: zorg ervoor dat uw website is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Met directe informatie en eenvoudige navigatie.

Wees duidelijk: vermeld bijvoorbeeld uw doelgroep uitdrukkelijk op uw website “Bent u een bedrijfseigenaar?….. Bent u een Personal Assistant?…….”. Zo weten uw bezoekers dat ze op de juiste plaats zitten.

Creëer waardevolle content: gebruik uw online kanalen (website, blog, YouTube video’s, social media pagina’s…) niet alleen om uw diensten te promoten en te verkopen. Zet ze ook in om uw bezoekers nuttige informatie te geven (inzichten, trends, adviezen…).

Gebruik LinkedIn: LinkedIn kan een krachtige community zijn waar u inhoud kunt delen en interacties kunt creëren.

Vergeet niet al uw stakeholders in uw communicatie: u wilt met de bedrijfseigenaar of met de verantwoordelijke inkoper communiceren. Maar u kan ook specifieke communicatie ontwikkelen. Bijvoorbeeld naar de werknemers van uw klanten toe (vooral als zij degene zijn die uw diensten zullen gebruiken).