Vermijd de valkuilen van KMO marketing en maak uw langetermijndoelstellingen waar door de juiste aanpak te kiezen.

Als u een KMO ondernemer bent, dan weet u dat KMO marketing moeilijk kan zijn. Het lijkt wel of iedereen om aandacht concurreert, en het is moeilijk om je te onderscheiden van de massa. Maar maak u geen zorgen: hier zijn marketingtips die echt werken voor KMO’s.

Content

KMO marketing tip 1: Weet hoe u uw doelgroep kan bereiken

Als het gaat om KMO marketing is het essentieel om de juiste doelgroep aan te spreken. Door het ontwikkelen van een strategie die zich richt op uw ideale klant, zult u in staat zijn om meer mensen te bereiken die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft. Hoe gaat u dit aanpakken? Hier zijn enkele tips om uw doelgroep effectief te bereiken:

 • Ken uw doelgroep
 • Bepaal uw niche
 • Onderzoek uw concurrentie
 • Creëer buyer personas
 • Gebruik demografische gegevens
 • Segmenteer uw publiek
 • Pas uw boodschap aan in functie van de doelgroep(en)

kmo marketing doelgroep

Tip 2: Maak online reclame voor uw bedrijf

Als het gaat om het adverteren van uw bedrijf, zijn er verschillende strategieën die u kunt gebruiken. Niet al deze strategieën zullen effectief zijn voor uw bedrijf. Om de beste marketing strategie voor uw kleine bedrijf te vinden, moet u wat onderzoek doen en een paar verschillende tactieken uitproberen.

Een van de populairste online marketingtactieken is social media advertising. Hierbij maakt u gebruik van platforms als Facebook, Twitter en LinkedIn om uw bedrijf te promoten. U kunt advertenties maken die gericht zijn op specifieke demografische groepen, of u kunt gewoon berichten over uw bedrijf op uw sociale media pagina plaatsen.

Een andere populaire online marketingstrategie is zoekmachineoptimalisatie (SEO). Dit houdt het optimaliseren van uw website in, zodat deze hoger in de zoekmachine resultatenpagina’s verschijnt. Er zijn veel verschillende SEO-technieken die u kunt gebruiken, en het is belangrijk om de juiste voor uw bedrijf te kiezen.

Als u een beperkt budget heeft, kunt u overwegen om online marketing tools zoals Google Ads of Facebook Ads te gebruiken. Met deze tools kunt u zich met uw advertenties richten op zeer specifieke doelgroepen, wat u kan helpen geld te besparen op advertentiekosten.

KMO marketing tip 3: Bouw een e-mail lijst

Het opbouwen van een e-maillijst is niet moeilijk en kan een perfecte tool zijn in uw KMO marketing. Het vergt niet veel tijd of specialistische vaardigheden om te doen, en eens het gedaan is, bespaart het u veel tijd in de toekomst. Hier zijn enkele ideeën om uw eerste abonnees voor een nieuwsbrief op te bouwen:

 • Bied iets waardevols (en meestal gratis) aan zoals een white paper, eBook, gratis webinar of couponcode om lid te worden van uw mailinglijst
 • Vraag mensen die toch al bepaalde formulieren op uw website invullen om zich in te schrijven om updates van u te ontvangen via e-mail
 • Gebruik sociale media om te berichten hoe enthousiast u bent over de lancering van uw nieuwe producten/diensten en deel waar men zich kan aanmelden door links te gebruiken die rechtstreeks naar het inschrijfformulier leiden
 • Plaats een inschrijfformulier op al uw website pagina’s en blog posts

kmo marketing email lijst

Marketing tip 4: Investeer in zoekmachine optimalisatie (SEO)

SEO is het proces waarbij uw website wordt geoptimaliseerd voor Google en andere zoekmachines. Door te investeren in SEO kunt u de positie van uw website in de zoekresultaten verbeteren en meer bezoekers aantrekken.

KMO marketing tip 5: Blog over de laatste trends en evenementen die verband houden met de branche waarin u actief bent

Bloggen is een geweldige manier om met klanten in contact te komen en informatie over uw KMO te delen. Wanneer u blogt over de laatste trends, nieuwsberichten en gebeurtenissen die verband houden met uw bedrijfstak, kunnen potentiële klanten meer te weten komen over u en wat u aanbiedt. Dit kan u helpen nieuwe klanten aan te trekken en vertrouwen op te bouwen bij bestaande klanten.

KMO marketing bloggen

Marketing tip 6: Spreek een specialist aan inzake KMO marketing

Leg contact met een KMO marketing specialist die veel kennis heeft van alle aspecten van commerciële marketing en tegelijk nog voldoende met de voeten op de grond staat om de realiteit van de KMO ondernemer perfect te kennen.
Iemand die weet dat KMO marketing niet gaat over wollige praatjes, maar over het zorgen voor meer verkoop, voor meer rendement. Zonder kopzorgen. Liefst op een duidelijke en voorspelbare manier.

Tja, u voelt hem al aankomen natuurlijk. Als u sterke KMO marketing wil inzetten voor uw bedrijf, contacteer ons en we praten over de mogelijkheden op maat van uw KMO.

KMO marketing Marc