Content marketing wil dit doel bewerkstelligen: get people to know, like and trust you.

content marketing handshake

Een zeer nuttig onderdeel om uw content marketing meer spankracht te geven is het inbouwen van een blog in de website. Zo’n blog is een zeer krachtig middel om online gevonden te worden, waardevolle inhoud te bieden aan de bezoekers van uw website, inhoud te publiceren die mensen kunnen delen in de sociale media, uw kansen te verbeteren om nieuwe klanten te bereiken en tenslotte conversies gunstig te beïnvloeden. Een goede blog doet bezoekers langer op uw site blijven, doorklikkend van het ene boeiende stuk inhoud naar de volgende.

Hoe vaak moet u bloggen?

Bent u al op sites belandt waar de laatste blogpost dateert van 3 jaar eerder? Dat geeft niet meteen een prachtige indruk. Ideaal wil Google dat u zeer vaak een nieuwe en relevante blogpost op uw site zien verschijnen. Omdat Google graag levendige, dynamische sites in de resultaten aangeeft.

“Ja, maar als ik voor mijn scherm en klavier ga zitten, weet ik niet waar ik over moet schrijven. Bovendien ligt schrijven me niet echt.“

Toch doen

Uw concurrenten ervaren hetzelfde probleem als u. En dat schept mogelijkheden. De kans om als eerste en als beste de consument de informatie te bieden die hij zoekt. Dé referentie te worden in uw markt. Een voorsprong op uw concurrenten uitbouwen. Voor goede content marketing is het wel essentieel originele inhoud te brengen.

Content marketing is niet afhankelijk van technologie of mode

Het leuke aan goede content marketing is dat die niet afhankelijk is van de technologische waan van de dag. Of mensen op een dekstop, laptop, smartphone, of in de nabije toekomst mondeling, naar informatie zoeken doet er niet toe.

Uw toekomstige klanten zullen altijd relevante informatie waarderen tijdens de verkennende en oriënterende fase van een aankoop!

Wie de vragen van de klant het best, het meest relevant beantwoordt, zal altijd scoren. De consument heeft vragen. Bezorgt u hem de beste antwoorden?

Waarom X8 inschakelen voor uw content marketing?

Omdat wij perfect begrijpen dat u niet steeds de tijd heeft – noch misschien het talent – om te schrijven, hebben wij deze dienst uitgebouwd. Met slechts één duidelijk doel voor ogen. We zorgen er voor dat uw toekomstige klant u vindt, u kent, een gunstig beeld van u heeft en u vertrouwt. Want zonder u te kennen, zonder een goede indruk van uw onderneming en – meer nog – zonder vertrouwen vloeien er geen zaken uit.

Omdat wij aan content marketing doen met een duidelijk doel voor ogen. Uw prospect het gevoel geven dat u hem/haar perfect begrijpt en hem of haar leuke en nuttige aanlevert. Content marketing als basis voor een relatie met de klant. Een relatie die zo dicht mogelijk bij een 1-op-1 relatie komt, in de perceptie van uw prospect.

Dat dit blijvend succes oplevert, leggen we u graag in een gesprek uit.

Content Marketing beïnvloedt bijna elke andere online strategie

 • Het trekt extra trafiek naar uw site aan. Omdat het de kans vergroot dat mensen u online vinden .
 • Het draagt bij tot uw reputatie. Hoe meer interessante inhoud mensen op uw site aantreffen, hoe groter de kans dat ze uw site onthouden en een goede indruk van u krijgen.
 • Het schept vertrouwen en geloof in uw merk.
 • Het is een uitstekend middel om conversies te bekomen. Want goed geschreven content kan u doorspekken met een goed geplaatste call-to-action die leidt tot extra klanten en omzet. Zoals deze pagina bijvoorbeeld: contacteer ons nu als u denkt dat content marketing ook uw onderneming vooruit zal helpen.

content-marketing-trust

Hoe gaan we tewerk inzake content marketing?

 • We maken kennis maken met u en uw bedrijf.
 • We doen er alles aan om uw doel goed te begrijpen. Zodat we gericht kunnen werken.
 • We interviewen u. Zodat we informatie vergaren en de stijl van communiceren van uw organisatie leren kennen.
 • We bepalen de ‘tone-of-voice, de stijl die volgens ons het beste de brug schept tussen uw bedrijf en haar toekomstige klanten.
 • We doen aan zoekwoordonderzoek. Om na te gaan voor welke termen het zinvol is inhoud aan te maken. Om de eventuele seizoenaliteit hiervan te leren kennen.
 • We bekijken welke sites hoog scoren in Google voor deze inhoud en analyseren waar dit aan ligt.
 • Zo bepalen we welke onderwerpen we willen aansnijden en de manier op dewelke dit moet gebeuren.
 • Samen met u verkennen we of enkel tekst en foto’s er toe doen, dan wel er opportuniteiten zijn om video in te zetten.
 • We doen suggesties hoe u intern, binnen uw organisatie, extra content kan vinden.
 • De content aanmaken en online zetten. Bijhouden of de beoogde resultaten behaald worden en waar nuttig of nodig aanvullen en bijsturen.

Is content marketing duur?

In verhouding tot de resultaten die content marketing oplevert is het echt niet duur.

Er is wel een zeker kostprijs aan verbonden, want er kruipt tijd in het maken van goede en sterke content. Tenzij u zelf dolgraag schrijft, weet u dat het niet zo eenvoudig is goede teksten te schrijven. Zeker als die teksten zowel voor echte bezoekers van uw site verleidelijk, overtuigend en wervend moeten zijn. Alsook tegelijk overduidelijk aangeven aan zoekmachines als Google waar de inhoud precies over gaat en voor welke zoekopdrachten ze relevant is.

Omdat er wat meer tijd in kruipt zullen veel bedrijven content marketing links laten liggen. Dat is net de reden voor u om er wel tijd en middelen in te investeren. Google is continu op zoek naar goed inhoud. Content marketing is een uitstekende manier om te scoren.

Wij kennen een aantal bedrijven die nagenoeg louter op deze basis een enorme groei bewerkstelligd hebben. Waar wacht u op om aan content marketing te doen?

Goede content marketing leidt tot extra omzet. Omdat meer mensen u leren kennen, een gunstige indruk van u hebben en vooral… u vertrouwen.