Een aanzienlijk percentage (90%) van de e-commerce startups eindigt met een mislukking binnen de eerste 120 dagen, zegt nieuw onderzoek door Marketingsignals (Verenigd Koninkrijk).

De analyse peilde 1.253 e-commerce startups in het Verenigd Koninkrijk om de redenen hierachter te begrijpen.

Volgens het onderzoek zei 37% van de ondervraagde e-commerce ondernemers dat hun falen kan worden toegeschreven aan het onvermogen om te concurreren via online marketing, terwijl 35% van de ondervraagde ondernemers zei dat een gebrek aan online zichtbaarheid de belangrijkste factor was.

Verder onderzoek heeft uitgewezen dat hetzelfde percentage respondenten (35%) van mening was dat het falen te wijten was aan het feit dat zij te klein waren om te concurreren of dat er geen markt was voor hun producten en diensten, terwijl 32% aangaf dat dit te wijten was aan het feit dat hun geld opraakte.

De voltooiing van de top vijf van redenen voor het falen, was een prijs- en kostenprobleem, waarbij 29% van de mislukte startende eigenaren beweerde dat dit de reden was waarom zij wegvielen.

Toen ze verder werden ondervraagd over de redenen waarom hun online startup bedrijf faalde, zei 23% dat dit te wijten was aan het feit dat ze niet konden concurreren, terwijl 19% retailgiganten, zoals Amazon, de schuld gaf vanwege de dominante positie die ze bekleden op de online retailmarkt voor de consument.

Anderzijds had 6% het gevoel dat hun bedrijf instortte door een gebrek aan klantenservice, terwijl 14% het gevoel had dat dit te wijten was aan het slechte team dat ze om zich heen hadden opgebouwd.

De voltooiing van de top tien redenen waarom e-commerce startups falen was een productfout, waarbij 11% van de startende eigenaren beweerde dat de reden waarom hun bedrijf faalde te wijten was aan “het juiste product, op het verkeerde moment“.

“Aangezien negen op de tien online startups binnen de eerste 120 dagen van hun bestaan mislukken, is het ongelooflijk belangrijk dat ondernemers de nodige voorzieningen treffen. Dit moet een sterke SEO zichtbaarheid en een duidelijke online marketingstrategie omvatten – immers, stelt 72% van de falers dat het gebrek hieraan de oorzaak is van het falen. Een gerichte, strategische benadering van digitale marketing is van vitaal belang voor het succes van elk online bedrijf, Maar zeker voor kleine bedrijven die nog maar net van start gaan. Er bestaan veel tools die we voor hen kunnen inzetten om hun naamsbekendheid, hun zichtbaarheid in de zoekopdrachten en online omzet te vergroten”.

Contacteer ons indien u nood heeft aan een ervaren online marketing adviesbureau.