Marketing is complex. Hoe bereik je met de eindeloos veel beschikbare technieken je publiek op een relevante manier? Eerst en vooral moet je weten wat je niet moet doen.

1. Proberen mensen en masse te bedienen

Ieder mens is verschillend en daar moet je rekening mee houden. Volgens een rapport van Segment, verklaarde bijna de helft van de ondervraagde klanten dat ze waarschijnlijk terugkerende kopers zouden zijn na een gepersonaliseerde winkelervaring.

Als je in het kader van je marketing nog geen gegevens over je klanten verzamelt en specifieke demografische gegevens verzamelt om je te richten op specifieke doelgroepen door middel van je marketinginspanningen, is het tijd om hiermee te beginnen. Het is gewoonweg niet meer goed genoeg het absolute minimum te doen, zoals een klant aanspreken met zijn of haar voornaam wanneer je een promotionele e-mail verstuurt.

2. Inkt en papier inzetten

Wat gebeurt er met de meeste post die bij jou thuis komt? Wat gebeurt er als een bedrijf, politieke partij of andere organisatie een brochure bij je thuis aflevert…. lees je die? De kans is groot dat je dat niet doet.

Daarom stappen specialisten af van brochures en andere papiermarketingtechnieken. Print is duur, tijdrovend en vaak inefficiënt. Digitaal daarentegen kan snel, effectief en kostenefficiënt zijn.

3. Video niet – of fout – inzetten

Volgens Amerikaans onderzoek “zou 91 procent van de klanten een video bekijken over een product of dienst waar ze belangstelling voor hebben“. Als negen op de tien van je klanten je video’s bekijken, moeten ze echt waarde halen uit de inhoud die ze daar zien. Anders stoppen ze met het bekijken van je video’s en worden ze ergens anders klant. Dat betekent ook dat je video’s perfect aangepast zijn aan de toestellen op dewelke je doelgroep kijkt! Contacteer ons hierover, want we hebben recent een Facebook event bijgewoond dat hier volledig aan gewijd was.

4. Sociale media uitsluitend voor promotiedoeleinden inzetten

Het is gemakkelijk om klanten te verliezen via sociale media, vooral als je die enkel gebruikt om op te adverteren. Natuurlijk is marketing op sociale media succesrijk: volgens ‘Sprout Social’ heeft 77 procent van de consumenten meer kans om te kopen van bedrijven die ze op sociale media volgen.  Klanten laten echter merken achter die te promotioneel zijn op sociale media. Voor je nadenkt over social media als louter een reclamekanaal, moet je je eerst afvragen hoe je ze kan inzetten om de betrokkenheid van je doelgroep te stimuleren en je merkbeleving te versterken.

5. Afstappen van e-mail

Sommigen denken dat e-mailmarketing dood is. Maar laat je als ondernemer niet misleiden door de sociale media mania… e-mailmarketing is niet dood. Ongetwijfeld kan marketing van je diensten of producten via e-mail een snelle, flexibele en kosteneffectieve methode zijn om nieuwe klanten te bereiken en bestaande klanten te behouden.

6. Niet verder gaan dan de basisprincipes

Als het op data en analyse aankomt… hoe meer, hoe liever. Je gebruikt waarschijnlijk al wat analytics om je marketinginspanningen te beoordelen, maar er zijn waarschijnlijk veel technieken en statistieken die je nog niet goed gebruikt.

Digitale marketing is voortdurend in beweging, wat betekent dat je meer analytics in je marketingstrategie kan opnemen dan ooit tevoren. Je denkt misschien dat de maatstaven die je momenteel gebruikt prima zijn, maar ze kunnen wellicht nog beter zijn. Hoe meer je analytics data bestudeert en in gebruik neemt, hoe beter je ROI zal worden.

Het spreekt voor zich dat het al moeilijk genoeg is in de zakenwereld van vandaag de dag, zonder slechte marketing. Hoewel verouderde marketingtactieken niet altijd ten koste zullen gaan van je merk(en)… zullen ze zeker ook niet helpen. Gelukkig kan je met een goed marketingplan, actuele tactieken en technieken en wat creativiteit je klanten geven wat ze verwachten of wensen en tegelijk je resultaten verbeteren.