Meer is beter. Ben je daar zeker van? Als je winkel of website opeens heel de wereld in de rij had staan wachten om iets van je te kopen, zou dat ten eerste stressvol zijn. Je zou oproerpolitie, of een heleboel extra servercapaciteit, nodig hebben om de orde te handhaven en je had binnen een mum van tijd sowieso geen voorraad meer.

Aan de andere kant is het zeer eenvoudig en leuk  om te hopen dat je YouTube video, je Facebook bericht, je advertentie of je reclamecampagne door iedereen wordt opgepikt. Omdat digitaal makkelijk schaalt. Omdat er blijkbaar geen limiet is. Omdat je erin gelooft en…. meer is beter, niet?

Maar meer is niet altijd beter.

Beter is beter.

En beter zou specifieker kunnen betekenen. Meer gewaardeerd door minder mensen. Meer exclusief. Meer vertrouwd. Meer gekoesterd. Meer in overeenstemming met wat een beperkt segment van de markt écht wil. Aan gehecht kan raken, Bereid is (extra) voor te betalen. Onderscheidend is. Je doelgroep of klanten aan je bindt.

Streven naar ‘meer’ is niet vrijblijven. En als je het te lang en te vaak doet, verwatert je positie en propositie. Je bent druk bezig…. met bezig zijn, in plaats van te doen wat belangrijk is. De volgende keer dat je dus denkt ‘meer is beter’, sta er even langer bij stil.