Dankzij een toename van aankopen via de smartphone stegen de uitgaven voor e-commerce in de VS stegen tijdens de eindejaarsperiode. Dit tot een recordhoogte van meer dan 140 miljard dollar, aldus Adobe Analytics.

De inkomsten stegen met 13% op jaarbasis tot $142,5 miljard tijdens de periode november-december. De aankopen van de consument via smartphones leverden voor het eerst meer dan $50 miljard aan omzet op. Ze waren goed voor 84% van de groei van de onlineverkoop. Elke dag van het seizoen werd er voor $1 miljard of meer verkocht. Behalve op kerstavond, toen er $850 miljoen werd verkocht.smartphone e-commerce

E-commerce via de smartphone zorgde voor een enorme groei in de online verkoop dit eindejaarsseizoen. We verwachten dat de mobiele handel zal blijven groeien naarmate de ervaring verbetert,” zei Jason Woosley, Adobe vice-president van commerce. “Mensen zijn vandaag de dag meer verbonden dan ooit tevoren. We hebben allemaal een smartphone op zak. Dat is echt de drijvende kracht achter de opleving van de mobiele handel en e-commerce in het algemeen. Je kunt letterlijk iets bedenken wat je nodig hebt, en het dan gewoon meteen kopen.”

Juwelen en cosmetica zagen het grootste deel van de verkoop via de smartphone. Met 46% van de online aankopen op zo’n toestel, terwijl kleding en schoeisel op de tweede plaats kwamen met 45%. Consumentenelektronica zag het laagste percentage van de verkoop via de telefoon.

Adobe meet gegevens van triljoenen bezoeken aan de Amerikaanse sites van 80 van de top 100 online retailers.

Hoe zorgt u er voor dat u beter converteert via de smartphone?

Blijft uw mobiele conversieratio achter bij de conversies van bezoekers op de desktop? U kunt het zich niet veroorloven om uw mobiele gebruikers te negeren, wiens aantal dagelijks toeneemt.

Dat komt omdat mobiel een belangrijk kanaal is voor mensen die uw producten en diensten onderzoeken en verbinding maken met uw bedrijf. Uit recent onderzoek blijkt dat 70% van de mediatijd en 79% van de social media tijd op mobiele apparaten plaatsvindt.
Voor wie bijvoorbeeld adverteert via sociale media is dit een cruciaal gegeven!

Nu meer mensen mobiele apparaten gebruiken dan desktops, is het essentieel om uw marketingstrategie toekomstbestendig te maken. Dit doet u door die mobiele conversiecijfers te verhogen. De 3 voornaamste zaken waar u in ieder geval zeker naar moet kijken zijn de volgende:

  • Versnel uw mobiele site
  • Verbeter het ontwerp van de site. Denk hierbij aan een responsieve site met aangepaste beelden en tekstformaten.  Besteedt ook echt aandacht het specifieke mobiele gebruiksgemak van uw site.
  • Denk na over wat de bezoeker ervaart wanneer de smartphone uw pagina’s, die uw web developer bouwde voor een scherm in liggende verhouding (horizontaal), omzet naar een verticale ervaring. Zaken die in een rechterkolom op de desktop staan, worden naar helemaal onderin geduwd. Teksten worden veel minder prettig om lezen. De ‘voeg toe aan winkelmand’ knop ligt veel verder op de pagina. Dus uit het gezichtsveld, nadat iemand tot het einde van uw producttekst zou doorlezen en scrollen. En ook buiten het onmiddellijk bereik van diens vingers waar hij/zij er op moet klikken!

Voor elk van deze aspecten van online marketing op de smartphone, bedenken wij specifieke oplossingen op maat van uw bedrijf. Contacteer ons voor een gesprek hierover.