Content

De selectie van een agency dat voor je website, AdWords reclame, Facebook-pagina en/of Instagram aanwezigheid gaat zorgen, is geen eenvoudig proces. Laat staan hoe je de beste digital agency in België vindt.

divide
beste digital agency in België deuren

U wil liefst de beste digital agency in België aan de best mogelijke voorwaarden inhuren. Maar, zoals het met het kiezen van een partner voor een langdurige samenwerking altijd gaat, is die keuze maken niet steeds even eenvoudig. Daarom geven we u hier een reeks essentiële aandachtspunten en zeer concrete tips. Louter om u in staat te stellen de juiste digital agency te kiezen en de kansen te maximaliseren dat dit de beste digital agency in België voor u is. Neem deze nuttige gids zeker volledig door. U zal er geen spijt van hebben.

beste AdWords bureau in België vindt u hier

Voor u op zoek gaat naar de beste digital agency van België

# 1 BEPAAL WAT UW DOELEN ZIJN

Bedenk wie en wat u via sociale netwerken wil bereiken. In de verdere stadia van de samenwerking zal de digitale agency u helpen zeer concrete en perfect meetbare doelen te stellen, maar vanaf de start van uw zoektocht, zou u op zijn minst ongeveer moeten weten waarom u online communicatie wil opstarten en wat u met die communicatie bereiken wil.

# 2 BEPAAL UW BUDGET

Het inhuren van de digital agency zelf kost maandelijks een bedrag aan beheerskosten. De grootte hiervan is afhankelijk van de hoeveelheid werk die u met de digital agency afspreekt. Daarnaast is het belangrijk om in gedachten te houden dat Facebook-advertenties bijvoorbeeld een minimum van 150 euro per maand kosten en dat het nogal zinloos is te verwachten dat een digital agency voldoende tijd kan steken in het beheer van een budget van 150 euro, zonder dat haar beheerskosten de pan uit rijzen in verhouding tot de effectieve reclamekost. Met andere woorden, onder een minimaal budget kan u gewoonweg weinig professioneel werk inkopen.

# 3 KIES EEN PERSOON IN UW BEDRIJF DIE MET DE DIGITAL AGENCY COMMUNICEERT

De digital agency moet absoluut frequent communiceren met iemand binnen uw bedrijf omdat die communicatie de digitale agency de mogelijkheid biedt om alle belangrijke informatie te ontvangen die verband houdt met uw activiteiten en de campagnes. Die persoon binnen uw bedrijf (meestal een marketeer) zal een deel van zijn werkuren besteden aan de communicatie met de digital agency en ook aan het plannen van verschillende activiteiten. Daarom raden we u aan om veel aandacht te besteden aan het kiezen van die persoon; zodat de communicatie, samenwerking en elk ander proces soepel kunnen verlopen.

Een bijkomende reden om binnen de onderneming 1 contactpersoon aan te stellen is dat de interne discussies dan ook intern blijven en de digital agency steeds éénduidige informatie krijgt. Zo hebben wij het concreet al meegemaakt dat we voor een klant proberen te fungeren als de beste digital agency van België, maar dat we bij elke ontmoeting met de klant 3 personen tegenover ons hebben zitten die het onderling totaal oneens zijn over hun wensen.

beste AdWords bureau ontdekken

Terwijl u de voor u beste digital agency van België kiest…

# 1 BEKIJK DE WEBSITES VAN DIVERSE DIGITAL AGENCIES

Dit zal u ten eerste aangeven welke domeinen van online marketing elke digital agency bestrijkt. Zo bestaan er agencies die u een 360° service aanbieden. Maar ook digital agencies die vooral sterk zijn in het perfect opzetten van het meten van data op uw website. Of agencies die vooral sterk zijn in search engine optimization. Of in AdWords. Of vooral goed zijn op het vlak van de sociale media.

Ook zal de toon en manier van communiceren u erg veel leren over elke agency. Geven ze u de indruk open, vlot en transparant te zijn? Of beweren ze een – in mysterie gehulde – ‘secret sauce‘ te bezitten die topresultaten belooft. Staan er referenties op van bestaande klanten? Geven ze u de indruk de juiste ingesteldheid te hebben?

Want het volstaat niet dat een agentschap zichzelf bekroont als een goede agency, de beste digital agency in België voor u is niet dezelfde als voor en ander bedrijf dat andere wensen en noden heeft en/of een ander verwachtingspatroon.

# 2 CONTACTEER DE DIGITAL AGENCIES

De volgende stap is om via e-mail contact op te nemen met de digital agency. Probeer in uw eerste e-mail zoveel mogelijk informatie over uzelf en uw doelen te formuleren. Vraag niet onmiddellijk om een concrete offerte, alleen of de agency meent u goed van dienst te kunnen zijn en eventueel een indicatie van de prijzen die het individuele bureau hanteert. Het allerbelangrijkste is in deze fase zeker nog niet een prijs- of budgetafspraak te maken, maar het vinden van de digital agency die het juiste aanbod aan diensten voor u en uw behoeften aanbiedt. Maak een afspraak met de digital agency, zodat u de belangrijke mogelijkheid krijgt om uzelf en uw bedrijf te presenteren en ook de personen waarmee u zaken zal doen persoonlijk te ontmoeten.

# 3 PRAAT MET DE DIGITAL AGENCY DIE MOGELIJK VOOR U DE BESTE DIGITAL AGENCY VAN BELGIË ZOU KUNNEN ZIJN

Vraag meer informatie over hun referenties. Hebben ze ooit gewerkt met klanten uit uw branche? Ontmoet de persoon of personen die de accountbeheerders voor uw bedrijf zullen worden. Kijk wat ze nog meer in het bedrijf doen. Hebben ze nog vele andere klanten onder hun beheer, vraag dan ook hoeveel tijd ze aan u kunnen besteden. Controleer ook, voor zover mogelijk, hun kennis van zaken en peil er naar hoeveel tijd ze investeren in het bijblijven met de constante online evolutie. Dit is een cruciale stap omdat u zeker niet wilt dat uw campagne wordt toevertrouwd aan een persoon die eigenlijk het beste iets heel anders doet en uw belangen enkel zal behartigen ‘omdat het moet‘.

# 4 KIES UW DIGITAL AGENCY

Laat de prijs niet de enige beslissende factor zijn die u overweegt bij het kiezen van de digital agency. Baseer uw beslissing op basis van de vorige stap in het kiezen van het bureau. Wiens visie, mentaliteit en aanpak spreekt u het meeste aan? Vergelijk dit en neem zo uw beslissing.

beste digital agency in België meeting

weten wie het AdWords bureau in België met de langste ervaring is

Na het kiezen voor de beste digital agency van België

# 1 CONTACTEER DE ANDERE AGENTSCHAPPEN EN LAAT HEN DE RESULTATEN VAN UW BESLISSING WETEN

Laat de andere digital agencies niet in het ongewisse. Vertel hen dat er op dat moment geen samenwerking met hen tot stand komt omdat u een andere partner heeft gekozen. Een oprechte mail of telefoontje neemt niet veel tijd in beslag.

# 2 ZET ALLE TECHNISCHE GEGEVENS OP MET DE DIGITAL AGENCY DIE U GEKOZEN HEEFT EN ONDERTEKEN EEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

Elke digital agency zal haar eigen contractvoorstel hebben, maar om er zeker van te zijn dat deze ergens toe dient, moet u erop staan dat het contract KPI’s bevat. Minimale activiteiten die moeten worden uitgevoerd en de duidelijke disclaimer dat alle kanalen en campagnes na de eventuele afloop van het contract zonder meer in uw bezit blijven. Laat u niet beetnemen door een digital agency die uw website of campagnes gijzelt na afloop van de samenwerking! De beste digital agency in België zal geen duizendste van een seconde aarzelen om te bevestigen dat het volledige intellectuele eigendom van alles wat de samenwerking voortbrengt van u is.

# 3 BEGIN AAN HET PROJECT!

Nog wat zaken om naar te kijken als u de voor uw onderneming beste digital agency in België wil vinden

Het kiezen van een digital agency is een proces van het kiezen van een partner. Het doel is om beide partijen tevreden te stellen, zodat uw samenwerking resulteert in een win-win situatie. De belangrijkste stap is een ontmoeting en het praten met mensen van de digital agency waarmee u gaat werken. Voor de digital agency is u leren kennen even belangrijk als omgekeerd trouwens. Stel gerust vragen aan de persoon of personen die tegenover u zitten in die ontmoeting. Vraag hen welke moeilijke zaken ze al opgelost hebben voor klanten. Geen enkele agency kan alles even perfect aan, zelfs niet de beste digital agency in België. Vraag hen welke onoverkomelijke problemen ze reeds tegengekomen zijn en wat ze geprobeerd hebben hieraan te doen. Vraag hen welke klant ze het liefst aan werken en waarom?

WAT ZIJN HUN REFERENTIES?

Er is zeker een groot verschil tussen samenwerken met een digital agency dat eerder enkel werkte aan 2 of 3 projecten voor kleinere klanten en een andere agency dat al (veel) meer dan 30 tot 50 projecten succesvol begeleid heeft.

HEBBEN ZE REEDS GEWERKT MET KLANTEN DIE OP U LIJKEN?

Dit is geen belangrijke vraag, omdat agencies zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan elke klant, maar ervaring in uw branche, of sector, leidt tot een sneller en sterker begrip voor uw situatie en noden. Een digital agency die nog nooit gewerkt heeft voor klanten in de modebranche of voedingssector zal automatisch minder snel inzichten verwerven en/of de situatie minder goed aanvoelen, dan een andere agency die deze ervaring wel heeft.

WAT ZOU HET BUREAU WAAR U VAN HOOPT DAT HET DE BESTE DIGITAL AGENCY IN BELGIË VOOR U IS, DOEN MET UW CAMPAGNES, HOE ZOUDEN ZE DOELSTELLINGEN BEPALEN EN WELKE FRISSE IDEEËN HEBBEN ZE?

Lees meer over de manier waarop de digital agency waar u mee te maken hebt, denkt. Wat het over uw bedrijf en branche denkt, hoe het campagnedoelen zou bepalen, hoe het met de doelgroep en prospects meent te moeten en kunnen communiceren …
Op deze manier zal u aanvoelen hoe creatief de digital agency is en hoe het al dan niet met u meedenkt. Verwacht niet dat een bureau, zelfs niet de beste digital agency in België, bij het eerste gesprek zich al perfect kan inleven in uw bedrijf en markt. Maar let er vooral op of ze de doelstellingen en aanpak trachten te bepalen in functie van UW resultaten en niet in functie van wat ze zelf het leukste vinden om te doen.

WAT ZIJN DE VOORWAARDEN VOOR SAMENWERKING EN DE PRIJZEN?

Als u het niet zeker weet, vraag de digital agency dan om een proefperiode. Die tijd zou minstens drie maanden moeten duren om de eerste resultaten van die samenwerking te zien. De prijs is natuurlijk een zeer belangrijke factor, maar het mag geen alles bepalende factor zijn! Goede resultaten zijn veel meer waard dan slechte resultaten, niet?

Zoals u ziet, is het vinden van de voor u beste digital agency in België een veeleisend proces. Met, als het goed loopt, de keuze van een partner die u concrete en meetbare resultaten oplevert.

Het internet neemt dag na dag steeds meer belang als kanaal voor communicatie met de consumenten en u moet heel doordacht zijn bij de selectie van partners die er in uw naam communiceren. U kunt veel verliezen door een verkeerde keuze en nog veel meer winnen met de juiste keuze, met de keuze voor de beste digital agency in België.

X8 Agency is het AdWords bureau in België met de langste ervaring