Videomarketing is vandaag de dag absoluut noodzakelijk. 8 redenen waarom. Lees zeker mee.

Mensen (van alle leeftijden) consumeren steeds meer online video content. Of u nu een klein of groot bedrijf bent, een eenvoudige online shop of een startup, dit artikel bespreekt waarom videomarketing zo belangrijk is om het succes van uw online marketing te vergroten.

Videomarketing reden #1 – Directe en vooral persoonlijke communicatie met de doelgroep

Geef met behulp van videomarketing essentiële informatie op een compacte en persoonlijke manier door aan specifieke doelgroepen. Want dit stelt potentiële klanten in staat om een idee te krijgen van uw bedrijf en meer te weten te komen over uw producten en diensten.

Videomarketing reden #2 – Het verhoogt de positie van uw website

Interessante en korte video’s op uw website verhogen het verkeer en daarmee ook de waarde van uw site in zoekmachines als Google. Want door middel van hoogwaardige videoinhoud blijven bezoekers langer op uw website. Dit is zeer goed voor uw SEO resultaten.

Videomarketing reden #3 – Communiceer snel en eenvoudig

Breng informatie snel en moeiteloos over bij uw prospects. Want goede video’s trekken de aandacht van klanten. Zowel het visuele als het auditieve aspect komen aan bod. Dit betekent dat uw prospects de informatie sneller en gemakkelijker opvangen. Hierdoor blijft uw boodschap veel langer in het geheugen van de klant hangen.

Videomarketing reden #4 – Bouw vertrouwen in u op, aan de hand van video’s

Goede video’s kunnen een emotionele band creëren tussen de klant en uw product. Omdat bewegende beelden met geluid een grotere emotionele impact hebben dan een geschreven tekst. Daarom zijn ze een sleutel tot een langdurige relatie met prospects. Video’s zijn veel persoonlijker en klanten krijgen zo meer vertrouwen in uw bedrijf.

Videomarketing reden #5 – Bekom een groter bereik via video-inhoud

Tegenwoordig worden video’s snel en spontaan verspreid via de sociale netwerken. Want kijkers kunnen video’s delen met hun vrienden of familie op Facebook, YouTube en andere platforms. Zo kunt u meer klanten bereiken zonder extra kosten of bijkomende moeite.

Videomarketing reden #6 – Meetbaar succes met video marketing

De verschillende platforms bieden diensten aan die het mogelijk maken om het gedrag, de interactie van de gebruiker en de videoprestaties van de eigen video’s nauwkeurig te registreren. YouTube Analytics is een voorbeeld van een dergelijke dienst. Deze dienst maakt het mogelijk het succes van uw eigen video’s goed te meten. Zo kunt u zien welke video’s bijzonder goed ontvangen worden door uw klanten en welke minder goed ontvangen worden.

Videomarketing reden #7 – Stimuleer de aankoop van producten met video’s

Zet video’s op verschillende manieren in. Want een korte video kan bijvoorbeeld de reden zijn waarom een klant besluit om uw product te kopen. Denk aan getuigenissen van andere gebruikers, extra uitleg door uzelf, een how-to video waarbij u het gebruik van uw product demonstreert enz…

Videomarketing reden #8-  Video’s verhogen het verkeer

Het uploaden van video’s naar YouTube, LinkedIn en Facebook verhoogt het verkeer naar uw website en maakt klanten bewuster van uw producten en diensten. U kunt ook de link van uw website opnemen in de beschrijving van de video. Dit laat klanten toe gemakkelijk naar uw website door te klikken.

 

P.S. Een kritisch lezer zal zich nu misschien afvragen waarom ik dit artikel over videomarketing in tekstvorm deel en niet als video. Terechte opmerking (hoewel ik zelf wel heel graag en vlot schrijf). Welnu, binnenkort doe ik dit. Op een betaalbare manier die ook jij voor je eigen bedrijf en/of merk(en) aankan. En die manier waarop leg ik dan ook meteen in die video uit. Da’s beloofd.