Content

Videomarketing is vandaag de dag absoluut noodzakelijk. 8 redenen waarom. Lees zeker mee.

Mensen (van alle leeftijden) consumeren steeds meer online video content. Of u nu een klein of groot bedrijf bent, een eenvoudige online shop of een startup, dit artikel bespreekt waarom videomarketing zo belangrijk is om het succes van uw online marketing te vergroten.

Als content koning is, dan is video-inhoud de keizer. Sinds iets meer dan een jaar is video de nummer 1 vorm van media die gebruikt wordt in contentstrategie, en laat blogs en info-grafieken ver achter zich.

Top voordelen van videomarketing voor uw bedrijf

Videomarketing reden #1 – het werkt!

Volgens recent onderzoek kan het plaatsen van een video op een landingspagina het conversiepercentage met 80% verhogen. En een video in een e-mail kan de doorklikratio met 200%-300% verhogen.

Mensen verwachten video’s te zien op uw website of sociale media pagina’s. Wanneer ze dat doen, is de kans groot dat ze deze bekijken. Korte en boeiende video’s kunnen de klant in minder dan twee minuten veel warmer maken voor uw aanbod.

Videomarketing reden #2 – Directe en vooral persoonlijke communicatie met de doelgroep

Geef met behulp van videomarketing essentiële informatie op een compacte en persoonlijke manier door aan specifieke doelgroepen. Want dit stelt potentiële klanten in staat om een idee te krijgen van uw bedrijf en meer te weten te komen over uw producten en diensten.

Videomarketing reden #3 – Het verhoogt de positie van uw website

Interessante en korte video’s op uw website verhogen het verkeer en daarmee ook de waarde van uw site in zoekmachines als Google. Want door middel van hoogwaardige videoinhoud blijven bezoekers langer op uw website. Dit is zeer goed voor uw SEO resultaten.

Videomarketing reden #4 – Communiceer snel en eenvoudig

Breng informatie snel en moeiteloos over bij uw prospects. Want goede video’s trekken de aandacht van klanten. Zowel het visuele als het auditieve aspect komen aan bod. Dit betekent dat uw prospects de informatie sneller en gemakkelijker opvangen. Hierdoor blijft uw boodschap veel langer in het geheugen van de klant hangen.

Videomarketing reden #5 – Bouw vertrouwen in u op, aan de hand van video’s

Goede video’s kunnen een emotionele band creëren tussen de klant en uw product. Omdat bewegende beelden met geluid een grotere emotionele impact hebben dan een geschreven tekst. Daarom zijn ze een sleutel tot een langdurige relatie met prospects. Video’s zijn veel persoonlijker en klanten krijgen zo meer vertrouwen in uw bedrijf.

Videomarketing reden #6 – Bekom een groter bereik via video-inhoud

Tegenwoordig worden video’s snel en spontaan verspreid via de sociale netwerken. Want kijkers kunnen video’s delen met hun vrienden of familie op Facebook, YouTube en andere platforms. Zo kunt u meer klanten bereiken zonder extra kosten of bijkomende moeite.

Videomarketing reden #7 – Meetbaar succes met video marketing

De verschillende platforms bieden diensten aan die het mogelijk maken om het gedrag, de interactie van de gebruiker en de videoprestaties van de eigen video’s nauwkeurig te registreren. YouTube Analytics is een voorbeeld van een dergelijke dienst. Deze dienst maakt het mogelijk het succes van uw eigen video’s goed te meten. Zo kunt u zien welke video’s bijzonder goed ontvangen worden door uw klanten en welke minder goed ontvangen worden.

Videomarketing reden #8 – Stimuleer de aankoop van producten met video’s

Zet video’s op verschillende manieren in. Want een korte video kan bijvoorbeeld de reden zijn waarom een klant besluit om uw product te kopen. Denk aan getuigenissen van andere gebruikers, extra uitleg door uzelf, een how-to video waarbij u het gebruik van uw product demonstreert enz…

Videomarketing reden #9 –  Video’s verhogen het verkeer

Het uploaden van video’s naar YouTube, LinkedIn en Facebook verhoogt het verkeer naar uw website en maakt klanten bewuster van uw producten en diensten. U kunt ook de link van uw website opnemen in de beschrijving van de video. Dit laat klanten toe gemakkelijk naar uw website door te klikken.

Hoe maakt u nu op een efficiënte manier video’s?

Als u besluit om videomarketing te implementeren, kunt u uw voordeel doen met de volgende tips.

Wees authentiek – Niet alle video’s voor marketingdoeleinden moeten professioneel worden gemaakt. Integendeel, amateurvideo’s komen authentieker over en creëren zo een sterkere band met uw kijkers.

Hou het kort – Om de klus te klaren, hoeven video’s niet lang te zijn. Integendeel, langere video’s jagen kijkers weg. Het merendeel van de efficiënte video’s voor videomarketing doeleinden duurt niet langer dan 120 seconden.

Converseren – Mensen vinden het leuk om aangesproken te worden. Maak de video persoonlijk door rechtstreeks tegen de kijkers te spreken. Spreek ze aan met een “U” en leg uit waarom uw boodschap voor hen persoonlijk van belang is.

Optimaliseer voor SEO – Alle video’s moeten volledig geoptimaliseerd zijn voor SEO met tags, beschrijvingen en transcripties. Hoewel video’s niet het belangrijkste SEO-instrument zijn, kunnen ze, wanneer ze geoptimaliseerd zijn, bijdragen aan het succes van de campagne.

Focus vooral goed op de eerste 5 à 10 seconden – De eerste 10 seconden van uw video zijn de kans om de aandacht van de kijker te trekken. Laat ze dus tellen. Deze seconden moeten duidelijk de pijnpunten van uw klant te benoemen en een oplossing te beloven.

Gebruik ondertitels – Ongeveer 85% van de Facebook-video’s wordt zonder geluid bekeken.

Zin om iets te doen met videomarketing? Contacteer ons en we leren u vlot aan hoe u ook video succesvol inzet voor uw bedrijf.