Content

Video is enorm populair geworden op Facebook. Bedrijven gebruiken het medium meer dan ooit tevoren om extra aandacht te krijgen voor hun inhoud. Hoe doe je dit best? Lees deze 7 tips en je bent vertrokken.

divide
video

Je moet Facebook video op een verstandige manier inzetten als je resultaat wil bereiken. Een clip gewoon op je pagina zetten, zal niet noodzakelijk je verkeer vergroten, noch je imago verbeteren.

Alles, van het gekozen onderwerp, de lengte van de video, de inhoud zelf en de hoeveelheid tekst bij je video hebben invloed op je resultaten. En als je het fout doet, kan je video floppen. Nieuwe data die BuzzSumo (een tool die je helpt bij het identificeren van populaire inhoud) verzameld heeft, is echt verbluffend! Lees verder.

Steve Rayson, directeur van BuzzSumo, analyseerde 100 miljoen Facebook-clips die in het afgelopen jaar werden gepubliceerd. Een ontleding van de data leren je waar je op moet letten als je boeiendere en optimale Facebook video’s wil maken.

Dit zijn 7 top insights uit het onderzoek van BuzzSumo die u helpen clips van hogere kwaliteit te maken. Video’s die vaker worden gedeeld en meer likes en reacties op Facebook aantrekken.

1. Video domineert op het vlak van engagement

Als het gaat om het bereiken van je doelgroep, is video de juiste keuze. Op basis van gegevens van april 2017 trok de gemiddelde videopost de aandacht van 12,05 % van de totale volgers van een pagina. Foto’s bereikten 11,63 %, terwijl links en statusupdates respectievelijk slechts 7,81 en 4,56 procent bereikten.

Zelfs uitgevers die via andere vormen van inhoud (zoals tekstartikelen) op hun eigen sites hun kernpubliek bereiken, zien nog steeds de hoogste mate van betrokkenheid bij video’s, als het op hun Facebook-pagina aankomt.

2. Relevant worden met video

De nummer één videocategorie (veruit) op Facebook is voeding. Sterker nog, het krijgt gemiddeld twee keer meer interacties dan het tweede populairste onderwerp op de lijst, ‘fashion & beauty’. De rest van de top vijf is samengesteld uit (huis)dieren, doe-het-zelf tips en humor.

En welke categorieën vertonen de minste betrokkenheid? De onderste vijf op de lijst zijn onderwijs, auto’s, marketing, onroerend goed en financiën / aandelen.

analyse video Buzzsumo

3. Hoe lang kijken mensen naar een video?

Normaal gesproken trekken kortere Facebook filmpjes beter de aandacht van kijkers dan langere clips. De best beoordeelde lengte bevat filmpjes die tussen 60 en 90 seconden duren.

Na 90 seconden daalt de betrokkenheid continu, totdat je het punt van 6 minuten bereikt, vanaf waar de aandacht redelijk stabiel blijft.

Maar het geraken tot aan de 31 seconden limiet is van cruciaal belang, omdat filmpjes onder de 30 seconden slechter presteerden dan welke andere categorie ook.

4. Hoe zit het met Facebook Live Feeds?

De populariteit van Facebook Live-video’s groeit. In april 2017 vertegenwoordigde dit ongeveer 20 procent van alle Facebook video inhoud.

De meeste mensen communiceren langer via live feeds dan met normale video’s. Het lijkt erop dat net iets langer dan 15 minuten de beste zone is. De top 10.000 Facebook Live-video’s waren zelfs gemiddeld 20 minuten lang.

5. Gemiddeld aantal interacties

Over het algemeen was het verschil in de gemiddelde betrokkenheidsniveaus tussen Facebook video’s en Facebook live video’s vrij klein. Traditionele filmpjes bereiken een gemiddeld publiek van 928 personen, terwijl live clips er 1.043 bereiken (cijfers V.S. !)

Maar het is belangrijk op te merken dat gebruikers een hogere mate van betrokkenheid bij live video melden. Er worden namelijk ongeveer 25 procent meer reacties achtergelaten dan in vergelijking met reguliere clips.

Het verschil in commentaren kan liggen aan het feit datFacebook Live gebruikt kan worden voor vraag-en-antwoordsessies, waarbij kijkers tijdens het evenement vragen plaatsen in de sectie voor de commentaren.

6. Emoji-time – Populaire kijkersreacties op video

Bij het analyseren van de meest voorkomende reacties op Facebook video, blijken smiley’s op nummer één en hartjes op nummer twee te staan.

Veel filmpjes gebruiken humor en plezier om hun boodschap over te brengen, ongeacht het geselecteerde onderwerp. Dit toont aan dat mensen gewoon plezier willen beleven bij het bekijken van een video.

Facebook Live vertoont verschillende resultaten, waarbij hartjes de eerste plaats innemen en verdriet op de tweede plaats komt.

7. Tekstintroducties

Het lijkt erop dat mensen die geïnteresseerd zijn in een clip geen lange, geschreven kop er bij willen.

De best presterende films hadden een kop van gemiddeld slechts 84 tekens lang en de mediaan was een schokkend lage 61.

Wat betekent dit voor je in de praktijk?

Als je boeiende Facebook- en Facebook Live filmpjes wil maken, zijn er een paar belangrijke tips waarmee je je inhoud kunt verbeteren.

  • Houd ten eersts je clip kort en mik op tussen 60 en 90 seconden. Je Live-video’s moeten langer zijn en meer dan 15 minuten duren.
  • Kom zeer snel to the point in je introtekst. Wees bondig en geef gebruikers precies genoeg informatie om hen te verleiden om de clip te bekijken.
  • Kies het juiste onderwerp voor je filmpje. Bij twijfel presteren how-to’s, hacks en tips vaak goed, samen met alles wat humoristisch of inspirerend is.

Uiteindelijk wil je dat je inhoud deelbaar is. Mensen vinden het leuk om anderen te vertellen over clips die leuk zijn of value bieden. Houd dat dus voor ogen als je algemene doel wanneer je je filmpjes maakt.

Wanneer je die epische clip vol magie, verwondering en spectaculaire momenten maakt, probeer er dan voor te zorgen dat die echt je publiek aanspreekt. Op die manier geef je je video de hoogste kans om door derden met de wereld te worden gedeeld.