Veel marketeers gaan helaas voor banaal in hun keuzes voor advertenties op sociale media, in hun reclame in het algemeen. Want ze bang zijn mensen voor het hoofd te stoten. Bang om negatieve commentaren uit te lokken. En omdat ze denken – of hopen – om een zo breedbanale reclame mogelijk publiek aan te spreken met hun advertentie. Ze gaan ervan uit dat meer mensen meer potentiële klanten betekent, wat leidt tot meer verkoop, toch?

Wel….

Het probleem met deze aanpak, met de keuze voor banale reclame op Facebook bijvoorbeeld is dat als u iedereen probeert aan te spreken, u uiteindelijk uw boodschap zo moet afzwakken dat u niemand echt sterk meer aanspreekt. U kiest dan immers bijna altijd voor een boodschap die niemand écht aanspreekt. Waarmee niemand zich echt identificeert. Die bij niemand een gevoelige snaar raakt.

Laten we heel eerlijk zijn. Letten we echt op de meeste reclame die men ons opdringt? Nee, natuurlijk. Ons brein filter die banale reclame bijna allemaal weg. Het gevolg hiervan is wel dat uw doelgroepen uw algemene – lees: neutrale – advertentie volledig negeren. Jammer… maar helaas.

Dus wat moet u in plaats daarvan doen?

Er voor zorgen dat u

  1. Veel empathie hebt voor de echte drijfveren (ook de diepe, emotionele motivaties) van specifieke doelgroepen die interesse zouden kunnen hebben in je product of dienst
  2. Die inzichten op een heldere, wervende, overtuigende en verleidelijke manier vertalen in beeld / video / tekst. Op een manier die coherent en consistent is met uw merkimago.
  3. Er voor zorgen dat het voor het Facebook/Instagram algoritme voldoende duidelijk is wat je doel is me de campagne en dat ditzelfde algoritme ook automatisch voldoende feedback inzake data krijgt. Want dan zorgt Facebook er zo snel mogelijk voor dat de juiste persoon, op het juiste moment ook de juiste van je advertenties ziet.

Eens u – of uw ondersteunende pro partner zoals X8 Agency – de technische kant van de zaak prima onder de knie heeft, dan zijn empathie en creativiteit de 2 hefbomen. De middelen om tot meer succes, meer groei en meer rendement te komen.

Zin om ook beter online te scoren? Ook liever resultaat dan banale reclame? Contacteer ons voor een open en boeiend gesprek.